Kaczy napisał(a):
Pierwszy raz trzeba przejsc jako story mody a potem dopiero jako explorable mode.
Czy do ekipy ludzi sie szuka na czacie czy tam w gildii normalnie?Czy tzreba tam podejsc i wejsc w jakis portal czy wystarczy kliknac na te drzwi na mapie i przenosi jak do waypointow?
Aha i czy jest jeszcze cos takiego jak info co dani bossowie tam dropuja?Taki wowhead?
Przynajmniej jedna osoba z party musi iść na miejsce i wejść w portal, wtedy wszyscy dostaną summon do środka (chociaż nie zawsze to działa). Ekipy szuka się po staremu. Drzesz japę na LFG lub idziesz ze znajomymi z gildii :P.
Jest 8 instancji. Każda ma 2 tryby. Story mode i exploration mode. By odblokować drugie trzeba pierw przejść pierwsze. Story mode jest proste i przyjemne, exploration mode jest bardziej rozbudowane i daje możliwość wyboru "gdzie iść". Nie ma stałego lootu z bossów. Zawsze coś tam jest ze skrzynek, ale nie jest to nic ustalonego z góry. W exploration mode zdobywa się walutę danego dungeonu, która potem można wydać u vendorów w Lions Arch i kupić sprzęt z danej instancji, egzotyczną broń, armory etc. To wszystko jest kosmetyczne. Dobry sprzęt nie jest taki trudno do zdobycia. Postać, która świeżo wbiła 80tkę może sobie pozwolić na full zielony/żółty gear. W GW2 gra się by nie wyglądać jak szmata, nie by być silnym. Oczywiście ten sprzęt z instacji jest egzotyczny, czyli najlepszy jaki może być z tym, że każda instancja skupia się na tylko jednym połączeniu statów. Czyli z jednej, złoty sprzęt ma power/prec/%crit, z innej są power/vit/toughness etc. Kupuje się tam też 1 mats do broni legendarnej (w każdej inny, na co innego).
Co mi się osobiście podoba, że wbijając 80 lv, nie idę do "jedynej słusznej instancji w której leci najlepszy sprzęt" jak w innych grach. Idę tam gdzie mam ochotę iść. Level mam odpowiednio obniżony a loot nadal na 80 lv.