Kabraxis napisał(a):
BTW. Jest opcja i rumor ze zony (pojedyncze zony nie cale regiony zeby paniki nie bylo zaraz ze zal.pl i wogole) beda mialy capa na playerow takie samego jak mapy na WvW czyli teoretycznie 500 graczy na zone. NIe mam zrodla - gdzies czytalem i w sumei nawet nie pamietam czy to bylo pierdolenie gdzies czy od devsow.
to chyba chodzi o ta wypowiedz:
Luna Atra: Is there a limit on the number of players who may be present in an area and beyond which another district is opened?
Eric Flannum: There is no districting in Guild Wars 2. In place of districting, we have divided our player base into various worlds (what other games might refer to as servers or shards). Each map within a world does have a player limit, but it is high enough that we expect it to be rarely if ever reached.
http://gw2.luna-atra.fr/interview_etape ... enanet/#vo
Wiec chyba musi byc mozliwosc instacjonowania, przynajmniej w teorii. Bo inaczej jak? Bedziesz chcial wejsc do pelnej zony i dostaniesz napis "sorry, nie teraz, sprobuj za 5 minut?"
Swoja droga ciekawe jak czesto bedziemy widziec loading screen. Jak na razie oprocz Asur, to jedyna rzecz, ktora mi sie nie podoba.
@pranie mozgu
mam kumpla, ktory uwaza, ze WoW to zajebisty sandbox, a glowna cecha rpg'a sa dla niego statystyki.