No TB (choć tu ze szczyptą powątpiewanie trzeba brać) mówił ,że ranger jest uważany za najbardziej "OP" klasę w PvP , z tym ,że chyba mu chodziło o Areny.
WvWvW grałem za krótko + za słaba wydajność była ,żebym się mógł pokusić o jakąś wypowiedź nt. jakiś klas ,ale przez te 2 h w Arenkach spotkałem chyba tylko jednego rangera (druga sprawa ,że przeważnie nie było pełnego 5v5 - tylko coś pomiędzy 2v2 a 4v4) i specjalnie upierdliwy nie był ,ale to chyba gracz nie ogarniał go.
Choć w sumie klasy są dość dobrze jednak zbalansowane , bo jakoś nie zauważyłem jakiejś przeginki , choć fakt thief i ranger mają sporo CC i jak są w przeciwnej drużynie to trzeba mieć oczy dookoła dupy i ogólnie situational awarness ,żeby się nie dać zgankować.
Nie wiem zresztą jak inne klasy ,ale pewnie każda takie coś ma ,ale Necro ma coś na styl "o shit buttons" - choć to tylko działa do pewnego stopnia ,trzeba wiedzieć jak uciekać + jak są dobrzy gracze to i tak cię dorwią o ile jakiś sojusznik nie przyjdzie z odsieczą.
btw. przypomniał mi się mega wkurzający minus (choć to może moja ślepota) - nie mogłem znaleźć w 'bindach' zmiany klawisza pod którym się bronie / sety broni zmienia ,a jest dla mnie w kijowym miejscu :/
Mam nadzieję ,że dodadzą możlwiość zmiany tego binda bo inaczej kiepsko. Tak mi nie pasi się równie dobrze mógłbym myszką klikać w ikonkę