kaikitka napisał(a):
sula napisał(a):
Podaj dokładną specyfikację tego laptopa (procesor, grafika, ilość pamięci, itd) - bo "standardowy laptop" to niestety jest bardzo nieprecyzyjne stwierdzenie i nikt ci nie potwierdzi ani nie zaprzeczy czy da się na nim pograć przy choćby minimum relatywnego komfortu.
Sorki, nie jestem zbyt biegła w temacie sprzętu komputerowego - stąd to uproszczenie. Wspomniany laptop ma już swoje lata, to Packard Bell LJ65 z procesorem Dual Core T6600, 8GB pamięci, kartą graficzną GT240M i 17" wyświetlaczem. Przez pewien czas używałam nowego laptopa MSI ale hałas dobywający się z jego chłodzenia doprowadzał mnie do szału - pracuję o różnych porach dnia i nocy i muszę mieć do tego ciszę więc w efekcie laptop MSI - mimo, że nowszy - poszedł w odstawkę (jego klawiatura była również do bani).
Spoko.
Szczerze to ciężko powiedzieć. Trochę użyłem googla i widziałem posty mówiące, że na lapkach podobnych do twojego niekórym chodzi w miarę ok i to na średnich ustatwieniach, a też i takie, że się grac nie da.
Tej karty graficznej zupełnie nie znam. Procesor masz dość już słaby a GW2 obciąża mocno procka jednak jak pisałem niby widziałem posty mówiące o tym, że chodzi ok.
Sorry, że nie mogłem być bardziej pomocny.
Może tu ma ktoś laptopa z podobną kartą grafi i prockiem? Niech się wypowie.
Możesz też spróbować zapytać na innych forach GW2 polskich albo zagranicznych.
Aha - jeszcze pytanie jaką masz rozdzielczość ekranu? Im wyższa tym słabiej będzie chodzić.