Bloodleaf napisał(a):
Pobiegałem w 2 instach, polatałem w zergach na WvW i o dziwo chodzi mi lepiej niż w EU, chyba że jedne i drugie servery stoją w tym samym miejscu, zresztą kurde mogli zrobić tylko servery international to by rozwiązało problem nocnego przejmowania na WvW.
Jakbyś sobie przypomniał nazwę programy to bym był wdzięczny.
Nie sądzę, że są w jednej lokalizacji. Ktoś by to wykrył w pierwszych godzinach po premierze tak jak w przypadku TSW. Jako, że w takim wypadku serwery pewnie by były w USA to gracze,a przynajmniej ich część z np. Rosji albo innych krajów na wschodnich / południowo-wschodnich krańcach Europy by mieli po 200-300 ms. Zresztą część graczy z Centralnej / Zachodniej Europy na przykład z rejonów wiejskich, etc też.
Imho jest kilka możlwych wytłumaczeń jeżeli chodzi o twoje odczucia:
1. Z jakiegoś powodu masz większy ping do Europejskich serwerów. Gdzieś po drodze, jakaś "hopka" ci nabija latency lub packet losty. Jakbyśmy znali IP serwera to by można traceroute proste zrobić i może by było coś wiadomo. Wtedy można dać znać swojemu ISP, któremu może się udać (albo nie) to naprawić przez zmiane "trasy", routingu.
2. Jak grałeś na USA serwerach to było na nich mniej ludzi, były mniej obciążone i wobec tego wydawały się bardziej responsywne. Spróbuj zagrać na nich w amerykańskim prime time. Oczywiście jeżeli to dlatego, to serwery international by sprawiły zwiększenie latency.
3. Arena net dała dupy i serwer farma w EU jest znacznie słabsza, albo jest taka sama, ale w EU gra więcej ludzi ogólnie.
4. Tylko ci się wydaje.
Serwery International? Jeżeli będą w Europie to jestem na tak.
btw. czemu poszedłeś na USA serwer?
btw2. guestingu dalej nie ma?
btw3. pokazuje mi że mogę transfer za darmo zrobić, tzn są non-limited transfers za darmo dalej czy po prostu mam jednorazowy za darmo a kolejne mnie już będą kosztowały?