Path1 jest najtrudniejszy imo ;p.
Jak sobie nie radzicie z Gignaticusem to mozna go kitowac pod WP, i w tedy zergować go przez godzine (no przy odrobinie szczescie przez 45 min). Sposob na 100% skuteczny, tylko ze czasochłonny.
Jeśli chcesz w unikac Aoe Gignaticusa to kiedy juz znajdziesz safe spot nie ruszasz sie z niego. Ten atak składa sie z AoE i Projeticle. Projectile moze cie walnać zanim zrobi sie z niego AoE na ziemi. Ale jeśli nie bedziesz sie ruszać za duzo, to najpewniej cie nie trafi.
Jak chcesz uniknac charge, to dogde robisz dopiero w ostatniej chwili, kiedy boss juz sie praktycznie na tobie zmaterializował. Do tego jest potrzebny perfekcyjny time'ing. 1s +/- i jestes trupem. Pro tip. Gignatucs w pierwszej kolejnosci bedzie robił charge na osobe z najwyżsszym Thoughness. Dlatego dobrze by było jakby to był ktoś z wysokim twitch skillem
.
Ostatni atak czyli ten projectile jest faktycznie trudny do unikniecia. Jego tez trzeba unikac w ostatniej chwili.
Ogólnie IMO Giganaticus jest jednym z najprostszych bosow (!!) w Arah.
Faza 3 to pikus.
Aha Path 3 jest najlatwiejszy. Najkrótszy. Z ogarnieta grupa mozna to zrobić w 30 minut.
Ja ze średnio ogarnieta zrobiłem w 1h (paru osobom trzeba było tłumaczyć co mają robić).
Ale tak to faktycznie. Sredni czas na arah to 4h+ i to zazwyczaj nie dochodzi sie do konca. I dlatego wlasnie potrzbne mi jeszcze conajmniej dwie czesci setu ;s. U mnie na serwerze pełny set mają może ze 3-4 osoby.