Witam,Jestem graczem jednego z nieoficjalnych polskich serwerów, a konkretnie Blacktide. Przeglądając fora i blogi o tematyce GW2 natknęłam sie na wiele głosów mówiących, że gra poprzez brak rywalizacji i większych rajdów oraz automatyczne łączenie drużyn podczas Dynamicznych Wydarzeń nie promuje w sposób wystarczający formowania się społeczności serwerów. Pojawił się w mojej głowie pomysł na rozruszanie polskiej społeczności serwera na którym gram, poprzez zorganizowanie nieoficjalnych eventów/konkursów. W tym celu chcę powołać do działania twór o roboczej nazwie „
BlackTide PL project” (w skrócie BTPL).
Oto konkrety:*
Pierwsza edycja wstępnie planowana jest na sobotę
17 listopada 2012 (myślę, że to realny termin, a społeczność zdąży ochłonąć po dyniowym szaleństwie).
Zabawa polegać będzie na odnalezieniu kilku, specjalnie wyznakowanych, punktów w jednym z większych miast Tyrii i (na podstawie zdobytych tam informacji) odgadnięcie hasła. Dla pierwszych 3 uczestników, którzy hasło odgadną czekać będą symboliczne nagrody w grze. Pełne wyniki i sprawozdanie z przebiegu wydarzenia zostaną opublikowane (mam nadzieję, że w kilku miejscach zajmujących się tematyka gry), ku wiecznej chwale zwycięzców
oraz zaprezentowane w grze w formie małego spotkania RolePlaying.
*Podane informacje są nieoficjalne i mogą ulec zmianom. Pełny opis wydarzenia w raz z regulaminem zaprezentowany zostanie w terminie do 7 dni przed jego startem.Od razu odpowiadam na pytanie: czemu tylko polska społeczność?
A no dlatego, że mój angielski nie jest na wystarczająco wysokim poziomie by zorganizować takie wydarzenie w formacie międzynarodowym. Jeśli znajdą się osoby chętne do współpracy z odpowiednimi kwalifikacjami językowymi, nie widzę problemu by w przyszłości rozszerzyć „grupę docelową” o inne narodowości.
Jeśli pierwsza edycja wypali kolejne dwa pomysły czekają w kolejce (wymagają dopracowania, ale ogólny zarys już jest). A z pewnością w trakcie pracy pojawią się kolejne
Masz pytania? chcesz pomóc? proszę o kontakt na PW lub przez e-mail
Pozdrawiam,
Easnadht