A po cholerę Ci i pulsar i sap essence?
Sap podnosisz sobie dmg z pulsara trochę ale pulsarem się nie leczysz - warto?
Ja gram defaultowo z:
1. Concealed Weapon
2. Impact
3. Siphoning attacks
4. drain vampira
5. Dark cloak (musiałem to tak zmorfować pod PvP ale pod PvM lepszy ten drugi morf)
To jest "bateryjka" do zabijania elite czy 1-3 mobów najszybciej jak się da. Mana się nigdy nie kończy, można spamować invisible+concealed weapon w nieskończoność i trzymać każdego moba w stun locku.
Jesli elite są 2 w grupie, to wymieniem drain z vampira na Power slam i jednego trzymam "off" stunem z shielda (trza go recastować co 15-16 sek - akurat się stamina zregeneruje do max) a drugiego wale tym chain invisible.
>
Najtrudniej jest z bossami casterami, bo mają pierdolnięcie np. za 1,3 k i w takim momencie przydałby mi się shield, a tak to na luzie idzie przeżyć . Zmieniam ciuchy na clothy >to może uda mi się wyjebać z jednego bara siphon attackNo to tutaj ten setup z odbijaniem czarów o którym pisałem wcześniej jest rewelacyjny - boss się sam zabija praktycznie nie zadając mi żadnego dmg.
Ostatnio walczyłem z tym "mocniejszym elite" (world boss) i naprawdę - zanim zdążyłem użyć na nim jakiegoś skila (zabijałem 2 addy w tym czasie) to miał już "low health"
Ale najbardziej "dumny" jestem z tego AOE builda.
Widzę w tych publicznych dungach gości z destro staffami i im generalnie też idzie ok ale co jakiś czas, "coś idzie nie tak" i padaj albo restują dłużej po każdym pulu. Poza tym "biegają bez sensu" etc. U mnie: stoję w miejscu, wciskam 1 klawisz i "I win" zawsze
Zestawiłem go sobie tak:
Armor: Magicka furnace (4 części armora i 1 ring), Dragonguard (miecz, tarcza i necklacke) plus 3 ostatnie części armora z dowolnego setu (u mnie to jest Song of Lamae).
Skile:
1. Sap Essence (200 dmg i heal na użycie, główny generator ultimate)
2. Siphoning attacks (stamina i mana od uzywania SKILLI)
ULTIMATE: veil
Pasywne z Siphoning i z 1hand and shield.
I to właściwie tyle - pozostałe 3 skile można sobie dobrać wg. gustu. (ja mam drain vampira, invisibla i inner light albo Swallow soul)
Wbiegasz w grupę 10 mobów, rzucasz ultimate i spamujesz sap essence. Magicka Furnace + Siphoning attacks daja tyle, że mana i stamina się praktycznie nie kończy i jedynym problemem jest to, żeby moby nie padły zanim nie naładujesz do max ultimate na nastepny pull (z tym passivem za 50 siphoningu się to nie przytrafi w żadnym razie przy >4mobach).
Wadą tego jest to, że zabija głównie ultimate więc np. 3 moby to za mało, żeby go naładowac do 100% - potrzeba min 5.
Ale że 3 zabijam single target dmg szybciej to po prostu mam 2 sety - jeden na single a drugi na AOE.