jinnai napisał(a):
A powiedzcie mi jaka nowa gra MMORPG nie ma exploitów.
Jak na razie Trion według mnie bardzo dobrze sobie radzi z ekspoitami i hakami.
Support jest pomocny - przypadkowo zezłomowałem sobie broń na craft, to po interwencji w live chat dostałem ją z powrotem (po sprawdzeniu logów, czy mówię prawdę).
Gra się bardzo przyjemnie jak ma się z kim grać i ma się pomysł na to co chce się robić - wczoraj przez 2 godziny zabijaliśmy koty crafcące paczki, a później nękaliśmy kocich rybaków, ścigaliśmy się z przeważającymi siłami wroga. Czasem ginęliśmy, czasem wygrywaliśmy, ale zabawa była przednia.
Tak jak wszędzie najgłośniej na forach czy bordach wypowiadają się albo malkontenci, albo eksploiterzy/hakerzy, których złapali, dlatego tyle syfu widać.
Gra mi się cały czas bardzo fajnie i nie zamierzam kończyć.
TRION FATALNIE radzi sobie z hackami i exploitami, mówiąc krótko biorą sie za nie jak już jest info o nich na OFICJALNYM TRION-owskim forum
. nie mówiąc już o tym ,że niektóre expoility były od bet
TRION tak poszedł na kasę ,że zupełnie nie interesowało go jaki wpływ na ekonomię świata gry mogą mieć poszczególne itemy w IS
support jest pomocny- znikł mi patron choć powinien być jeszcze miesiac- przywrócili , ale musiałem czekac 4 godz na live czacie- sorki ale tak podstawowe rzeczy jak ustawienie terminu ważności kont to chyba naćpany programista zrobi- ten problem akurat pojawiał się od samego początku
TRION zupełnie nie liczy sie z opinią graczy- zjebali ekonomię i nic z tym nie robią- mogliby np obniżyć ceny potek LP- ale nawet teraz przy wyprzedaży Czarnego Piątku tego nie zrobili- bo po co?- szkoda kasy, lepiej obniżyć ceny nikomu nie potrzebnych rzeczy
dalej twierdze , że AA to dobra gra , w którą można byłoby grać długimi miesiącami, ale polityka ich bezradność albo olewactwo zrobiły z tej gry po prostu kupe - no bo co można robić :
pvp- znikome, często pływamy po morzach żeby kogoś zlać- uciekają, przy crafcie też zabijesz 1-2 , potem znikają- gonienie za 1 fragiem mało przyjemne
arenki- to akurat mnie jakoś nie bawi
łowienie- przy tym spadku fps jaki jest po kilku minutach odechciewa sie szybko skoro trzeba crashowac grę co jakiś czas ( wtedy mogą ci zajebać kuter)
wożenie paczek- teraz dzięki super chestowi byle gamoń ma carta- praktycznie wszędzie ceny oddania 80-110 % ( i to o każdej godzinie gry- nawet nad ranem)
farming- coś tam z tego jest, ale przy większej liczbie farm labor masakrycznie leci a przy tych cenach potek nie bardzo się to opłaca
dungi- 2-3 dungi w end game, przy czym szybko zostaje tylko jeden jak sie wydropi co trzeba
bicie mobków- jaki sens- skoro na otwarcie dropa zużywa się labor, poza tym jak już wyleci ci kryształ , który i tak obecnie mało warty- nawet labor sie nie zwróci
Auroria- sadzenie drzewek ma sens tylko na archeum logi, na krysze nawet szkoda zachodu, siege zjebane totalnie
teraz i tak ta gra to TradeRunAge
to idealny przykład jak zjebane decyzje administracji mogą pogrążyć grę, każdą grę , nawet tę dobrą- gdy było więcej ludzi na serwerach było wiele do roboty , teraz wszyscy tylko wożą paczki
też qrwa wożę paczki, tylko nie wiem jak długo wytrzymam
i nie - nie wypowiadają się tylko malkontenci i cziterzy- po prostu ludzie zawiedzeni nie grą jako taką , ale tym co zrobił z nią TRION i to tak BŁYSKAWICZNIE