yabaddi napisał(a):
1) Jak w tej grze wygląda awans i rozwój postaci? Standardowo Lvl za Xp z bicia mobów+za questy?
2) Wyczytałem, że na początku wybiera się 3 z 10 dostępnych szkół umiejętności - co to oznacza w praktyce? (co n-poziomów dostaję jakiś skill z tej szkoły?)
3) Czy w AA są umiejętności pozwalające na przyzywanie petów/sług? (chodzi mi o możliwość stworzenia postaci-summonera z możliwie jak największą ilością przyzwańców)
1 ) można jeszcze xp dostać za zbieractwo, crafting, etc. Nie wiem czy exploring też, ale kto wie?
2 ) No tu nie jestem właśnie pewien. Podejrzewam, że chyba tak?
Te szkoły zastępuję klasy całkowicie. Choć przyznam się bez bicia, że nie wiem jak to wygląda.
Wiadomo, że chyba będzie można sobię zmienić jedną szkołę na inną zmienić podczas gry, ale ponoć ma być to a) mega kosztowne w złocie b) niektórzy obstawiają, że będzie trzeba tą nową szkołę wylevelować (co pewnie będzie jednak znacznie krótsze niż level nowej postaci ,ale cy ja bedzie trzeba jakos rozwijac od nowa to jest moja spekulacja)
Mimo wszystko spoko, bo można spróbować czegoś nowego, a nie robić alta.
3) Nie wiem. Obstawiał bym, że conajmniej jedna ze szkół jakieś przyzywańce będzie mieć.
Wejdz sobie na oficjalną stonę ArcheAge. Jest angielska wersja. Nie jest może rozbudowana mocno, ale pamiętam, że miała jakieś krótkie ogólne opis tych 'szkół zdolności' - może piszę lub hintuje czy któreś mają pety / przywołańce.
Ogólnie z tego co wyczytałem z poprzedniej closed bety, to wtedy było jeszcze dużo systemów które były zmieniane, nie mówiąc o tym, że nie było części rzeczy w ogóle w grze.
Dev team z XL Games zbierał ponoć dużo info i pytał się graczy co myślą o danych rzeczach ,etc
To ma być ponoć ostatnia closed beta z tym, że duuużo dłuższa niż pozostałe, także jeszcze trochę rzeczy może się pozmieniać
Więcej info pewnie będzie jak zaczną napływać teksty o tym jak teraz gra wygląda i jak wyglądają rozwiązania / zmiany wprowdzone pomiędzy poprzednią i tą betą także może będzie jakieś ciekawe info w większych ilościach na dniach / tygodniach.