Goatus napisał(a):
tczewiak napisał(a):
Nielogiczności? Gdzie kurwau?
Hahahahah, odnieś się może do tego co pisałem w spoiler tagach, jeżeli ty w zachowaniu załogi nie widzisz braku logiki to pozostaje jedynie współczuć. Mam wrażenie że z mojego posta pierwsze zdanie przeczytałeś po czym od razu przeszedłeś do próby obrażenia mnie. No ale czego się spodziewać jak argumentów brakuje.
Cytowałem poprzednią wypowiedź, w momencie gdy zaczynałem pisać kolejnych wypowiedzi jeszcze nie było.
Takie czepialstwo o brak logowania... Weź pod uwagę, że w Alien też nie było, a dzieje się to później.
Swoją wypowiedzią odnoszę się do większości zarzutów kretynów, którzy mają problem ze skumaniem "dlaczego inżynierowie postanowili nas wyrżnąć i dlaczego wskazywali na placówkę militarną". Były też popularne tutaj na forum zarzuty, że geolog ma problem z kartografią (w umysłach naszych forumowiczów chyba spłaszczoną do pojęcia geografii). A to tak jakby od archeologa wymagać znajomości architektury...
Debilne zachowania da się w większości wyjaśnić - werbowali tępych najemników, takich, których łatwo poświęcić i nie przejmować się że zdradzą (mogliby sprzedać tajemnice konkurencji itp. aspekty).
W większości, bo kurwa zachowania Theron było... "spierdalam po linii, w której na pewno zostanę zgnieciona"
Ogólnie wkurzało dużo rzeczy w P, ale nie zgodzę się z brakiem logiki. Nie mylmy pojęć - można stwierdzić czy film jest składny i logiczny, ale odnośnie załogi używajmy pojęć - debile, głupcy, frajerzy itp.
Debilność owszem, ale weź pod uwagę, że gdyby nie debilizm biologa to w ogóle nie można byłoby rozwinąć kwestii black goo. Ogólnie zaś to cała rola Theron była zbędna. Co ona tam robiła to nie wiem. Pojawić się i poudawać badass girl, wyruchać czarnucha, sfailowac jako córka i zginąć. Lepiej gdyby to z nią zrobili jakiś motyw niż z tą doktor bez cycków.
O i tutaj pojawia się jedyna IMO nielogiczność filmu. Umiera highly trained badass miliarderka, a przeżywa jakaś doktoryzowana, słaba pizda.
Mam nadzieję, że w trylogii jakoś to poprawią i wyjdzie, że pani doktor jakieś fajniejsze szkolenie przeszła, a nie była kujonem, który nagle w obliczu zagrożenia zmienił się w badassa :/