Perrin napisał(a):
Tak, ściągniesz przez Steama wersję "cenegowską" która obowiązuje w kilku państwach środkowej i wschodniej Europy (tak samo jak z Fallout NV). Jest to swego rodzaju "zabezpieczenie", żeby ludzie z zachodu nie kupowali "tanio" naszej wersji (dla nich to zdecydowanie taniej niż 50 euro)
.
Nie ma gry bez Steama.
Niezły cyrk. Myślałem, że takie praktyki to już przeszłość. Jakoś jest sporo gier sprzedawanych u nas (albo np. w Rosji, u Czechów czy Estonii) taniej, a takie "zabezpieczenia" to rzadkość.
No, ale w sumie wielka korporacja - właścicielem Bethsedy i Zenimaxu jest naprawdę spory fundusz venture capital, także się nie ma co dziwić.
W samo stworzenie Zenimax Online, który teraz produkuje TESO poszło parę lat temu 300 milionów inwestycji od Providence Equity Partners.
Chyba jednak lepiej jak jest wybór niż gdyby u nas kosztowało też 50+ euro pudło :/
Z tym, że z drugiej Skyrim nie kosztował jakoś 170-180 na premierę - to dla 20 zł różnicy takie cyrki? Chyba dużego improtu tanich kluczy dla 5 euro by nie było...
Anyway ja tam wbijam. Kupię jak mi się fajne single skończą do grania a się okupiłem trochę w ostatnich 2 miesiącach albo wyjdzie GOTY co będzie pierwsze ;d