Tor-Bled-Nam napisał(a):
Tacy wyjadacze, a nie nauczyli się używać ignore na debili. Sony miało lepsza konsolę i fajniejsze exy, a przegrało tę generację. Powinni przemyśleć, gdzie popełnili błędy. Dobre gry przyjdą jak obecne konsole zostaną zastąpione nowym sprzętem. Do tej pory nie spodziewam się niczego ciekawego.
w którym miejscu i dlaczego przegrało tą generację? Ja rozumiem, że w internecie tak napisali, ale nie rozumiem dlaczego inteligentny człowiek ma powtarzać te banalne brednie.
Różnica w sprzedaży konsol X360 i PS3 to aktualnie 2mln.
X360 miał premierę praktycznie dokładnie rok wcześniej i w ciągu pierwszego roku sprzedał 6mln konsol.
6 - 2 = 4mln.
W ciągu pozostałych lat po premierze PS3 Sony odrobiło 4mln straty.
Drugi fakt:
Pierwsze X360 to były padaki. Sam miałem, ale szybko sprzedałem. Kuzyn miał - padł mu, kupił drugiego, padł mu - kupił trzeciego. 2 lata temu ukazał się artykuł o tym, że działających i będących w dalszym użyciu PS3 jest wiecej niż działających i będących w dalszym użyciu X360. Artykuł podpisany przez jakąś agencję zbierającą dane statystyczne. Kto nie czytał niech sobie poszuka.
No chyba, że bierzemy też pod uwagę Nintendo. Bo owszem tą generację wygrało bezapelacyjnie Nintendo.
Sony i Microsoft to przegrańcy w tej generacji....
Z racji tego co tworzy microsoft a szczególnie dwóch rzeczy, które mnie osobiście bolą:
- no games
- pay FEW times for same thing
olewam konsolę microsoftu zimnym moczem z 10-tego pięterka.
Dwa razy dawałem microsoftowi szanse - dwa razy microsoft failnął. I już po miesiącu X360 wędrował do nowego właściciela.
Oczywiście, nie twierdzę, ze Sony i PS3 jest firmą genialną pod każdym względem. Z ostatnich rzeczy to np. nowy sklepik doprowadza mnie np. do szału, ale zdecydowanie jak dla mnie PS3 > X360 i osobiście nie zmieniam preferencji zakupowym w przyszłej generacji.
NIE będę płacił microsoftowi by móc oglądać filmy z lovefilm czy Netflixa bo to KURWA jest ZŁODZIEJSTWO.
NIE będę grał w 3 exy bo tyle IP zostało microsoftowi - Forza, Halo, Gearsy.. Wolę te dziwadła wypuszczane przez japońców. Serio
Niech spadają na drzewo. Zresztą... z racji tego, że microsoft uparcie kombinuje jak tu wcisnąć windowsy do swojej "konsoli" podejrzewam, że to tylko kwestia czasu by w te 3 tytuły zagrać na PC. Mając PC nie widzę absolutnie żadnego powodu by kupić sobie X720 (czy jak to tam się będzie nazywać - dosyć prawdopodobną nazwą jest Xbox 8 - skojarzenie z windows 8 zapewne błędne khe khe khe).