W Season Passie są 4 kampanie. 3 wyszły do tej pory. Kolejna w czerwcu. W maju wyjdzie kolejna klasa postaci - Krieg the Psycho. No i jak wspomniano już wyżej wyszło malutkie DLC, które daje nowe bronie i kolejny poziom trudności. Każdy posiadacz SP dostaje to DLC za darmo.
Na razie mam za sobą tylko pierwszą kampanię czyli "Captain Scarlett and Her Pirate's Booty". Moje wrażenia są pozytywne. Chociaż moja postać była na zbyt wysokim poziomie i dlatego przejście tej kampanii nie było wielkim wyzwaniem. Na plus z pewnością muszę zaliczyć humor, sporą ilość nowych przeciwników, ciekawe postacie, nowy pojazd. Około 7 godzin przedniej zabawy. Cudów nie ma. Po prostu dużo więcej tego samego. Na końcu czeka sporo skrzyń ze skarbami. I nie są to skarby byle jakie.
Zacząłem też 3 kampanię czyli "Sir Hammerlock's Big Game Hunt". Tutaj mam odpowiedni poziom postaci i jest naprawdę trudno. Szamani potrafią zaleźć za skórę. Tak samo tubylcy, którzy potrafią zyskać kilka leveli w czasie walki z nimi. Niektórych przeciwników jak szaman wysysający życie musiałem omijać. Sporo przeciwników można ubić tylko poprzez strzelanie w odpowiednie punkty na ich ciele.
Są jakieś kryształy, które wypadają z bossów raidowych, są też nowe bronie i takie tam. Nigdy nie brałem udziału w raidzie także się nie wypowiem jak to wygląda. Moja jedyna postać jest dopiero na 36 levelu po ponad 40 godzinach zabawy.
Polecam przeczytać drugi post z poniższego linku przed zaczęciem jakiejkolwiek kampanii DLC na 1 poziomie trudności:
http://gaming.stackexchange.com/questio ... rt-the-dlcWedług mnie jak najbardziej warto.