sula napisał(a):
warhammeron - możesz mi powiedzieć do czego można SR przyrównać? Na jakiej zasadzie odbywa się gra? To jest rpg a la stare Fallouty, Baldur' itp czy gra taktyczna z serią instancjowanych misji?
Najbliżej SR chyba do Pool of Radiance/ Fire Emblem/Syndicate, tylko w klimatach Sf/cyberpunk(max 5 osób w drużynie + summony chyba) ze spora domieszką rpga i fabuły. Generalnie mniej więcej chyba opisałeś jak to będzie wglądać (tyle wiem ile obejrzanym i wyczytałem). Nie wiem czy będą duże mapki czy all małe na concept artach były i malutkie mapki (kawałek ulicy) jak i cała przecznica z kilkunastoma npc ami.
Z komentarzy (pod filmikami z edytora) wynika, że teoretycznie da się zrobić wszystko z SR. Może to być wyjebana gra z Kultowymi modami (może xcoma zrobią
? or rasowego cyberpunka ?)
I z tego co widać na starcie będą 3 scenariusze/misje ? Więc to od community zależeć będzie ile i jakiej jakości nowego contentu stworzą (czytałem, że już działają nad przeniesieniem paru książek i snes gry pod SR). Pod tym względem porównałbym SR do LoG czy Skyrima. A nawiedzonych którzy wybulili dostęp do alphy i edytora było parę setek= powinno być w pizdu contentu.