Ok, sproboje odpowiedziec:
Cytuj:
1. Jak naprawde ta rozgrywka wyglada (ogladalem mnostwo filmikow, ale nie za wiele w nich widzialem, a mianowicie nie chodzi mi o wyglad, a o sama mechanike gry, jak to wlasnie wyglada)
No wiec wyglada tak, ze pojawiasz sie w jakims startowym miesice i mozesz robic co ci sie zewnie podoba - gadac z innymi graczami, robic questy dla NPCow, walczyc z potworami, zarabiac kase etc.
Jesli chodzi o mechanike gry to nie za bardzo rozumiem pytania...
Cytuj:
2. ile czasu zajmuje rozwijanie postaci, czyli czy nie za szybko osiagamy lvl, dlaczego a kurat takie pytanie, ano jesli expa na poczatku mozna zdobywac dosyc szybko, to potem imho powinno to byc troche trudniejsze, w ogole chodzi mi czy za szyko sie czlowiek nie znudzi
Tempo rozwijania zalezy od tego ile czasu na gre posiwcasz i jak zajadly jestes, ale generalnie awansuje sie wolno. Poza takimi mutantami jak Suczka, to nikt nie przekroczyl jeszcze 40 poziomu, a maksymalny poziom jest 75, a jeszcze na dodatek mozna levelowac kilka jobow (klas), czyli troche pograc magiem, przerzucic sie na wojownika etc. Ja osobiscie, grajac tak od polowy grudnia doszedlem do 30 poz dwoma jobami. I jest tak, ze kazdy kolejny robi sie nieco dluzej niz poprzedni. Za szybko sie czlowiek nie znudzi, bo poza levelowaniem jest jeszcze sporo innych rzeczy do robienia.
Cytuj:
3. Jak wyglada sama obsluga (interface) podczas gry
Interfejs jest fatalny, najgorszy jaki widzialem w grach RPG, zoptymalizowany pod pada. Klawisze sa niedefiniowane, nieintuicyjne, wszelkie listy sa posortowane zgodnie z alfabetem japonskim. Ogolnie koszmar, nawet po 4 miesiacach gry sie niekiedy gubie.
Ale da sie grac. Sama walka wyglada tak, ze podchodzisz do potworka, naciskasz "atak" i postac sama bije, ty tylko co jakis czas odpalasz czary, specjalne umiejetnosci etc.
Cytuj:
4. Jak naprawde wyglada gra w druzynie ?? (Chodzi mi o to czy jak np warrior walczy to jakis healer go leczy, a mag wspomaga go na przemian czarami def jak i ofens. czy co?)
Wszystko zalezy od tego, z jakimi ludzmi grasz. Ale raczej nie ma z tym problemu, poniewaz gracze maja wspolny cel, by przezyc. Jak healer nie wyleczy wojownika, to wie, ze jak potwor zabije wojownika, to potem zrobi mielonke i z niego. Poza ekstremalnymi przypadkami raczej kazdy zna swoja role w grupie i zgodnie z nia gra.
Muminus