Perrin napisał(a):
Żeby zainstalować klienta p2p faktycznie, trzeba by robić jailbrake'a (ale użytkownicy Androida i tak robią sobie roota, wychodzi na jedno).
Root nie jest potrzebny do tego.
Cytuj:
że ściągnie film na PC i wrzuci np. na DropBoxa, taki film zapisujemy sobie na ipadzie i oglądamy.
... podskoczy na jednej nodze 3 razy i odśpiewa hymn apple od tyłu.
Chyba by mnie musiało zdrowo popierdolić żeby w domu oglądać po wifi film z pc na chujowym 9.7" zamiast na 90"/40". Oglądanie na tablecie jest po to, aby oglądać gdy jesteś po za domem. Czyli jadę w delegację i chcę być na bieżąco z serialami z eztv. Ja akurat robię to na laptopie i tablety mam w dupie, ale jak ktoś już chce korzystać z tableta zamiast laptopa to właśnie o to chodzi, a nie o kombinacje alpejskie, aby obejrzeć głupi film czy odcinek serialu.
Kolejna sprawa to streaming video z webcamów. Android obsługuje większość formatów, ios tylko 3 i to z bólami. A serwery darmowe nie obsługują tych formatów, które obsługuje ios. Do tego kwestia flasha (no na androidzie teraz też już nie ma go chyba out-of-box
). Ogólnie tablety niewindowsowe to póki co straszna bieda, ale akurat iPady do bieda do potęgi.
Przez ten brak swobody po prostu ipad za 3k nie ma żadnej przewagi nad tabletem z biedronki za 800zl.