Nie ufam panu Kolonko, dalej jeszcze uwazam, ze czesc to teorie spiskowe, bo pewne rzeczy są od niego dla mnie dalej są absurdalne.
Ogolnie tez poczytalem jakis ruskich co pisali po angielsku na jakis forach, ogolnie jakos nie wydawali sie przesiąknieci rosyjska propagandą i wypowiadali sie calkiem z sensem. Akurat odnosnie Majdanu za kulisami bardziej pasuje mi EU/Usrael albo oligarchowie z ukrainy.
Nie analizujac niczego. Najwazniejsze jest raczej to, że jestesmy zdani na siebie, a wokol wszyscy chca nas wyruchac. Draznia mnie zarowno ruskie jak i EU.
http://www.polska-zbrojna.pl/home/artic ... M.facebook O sytuacji na Krymie pisze kpt. Robert „Eddie” Pawłowski, były oficer Formozy. Ciekawa wypowiedz.
hah. z linka tczewiaka:
Cytuj:
Mam dwóch synów ,jeden pracuje w Polsce , drugi prysnął do Szkocji , teraz rozliczam im PIT i co się okazuje jeden pracując w Polsce zarobił za 2013 rok 26000 , z czego potrącono mu w formie podatku i składek około 7000 zł , drugi przez niecałe pół roku w Szkocji zarobił około 24000 z czego składki plus podatek to niecałe 1200 zł wychodzi na to że rzeczywiście nasze państwo to zwykła hiena ,a cała ich polityka fiskalna ogranicza się do maksymalnego dojenia obywatela nie dając nic w zamian bo np.ten w Polsce idąc do apteki zapłaci 100% za leki na receptę , a ten w Szkocji ma je za darmo ( taki przykład ) i nie piszcie mi że tam jest dużo drożej bo to tylko część prawdy.
PS. ludzie niezle sie spuszczaja nad prezenterka Russia Today... lolz