Mark24 napisał(a):
Mendol - tyle to ja wiem, tylko jest jedno ale: ja gram sorcerem aktualnie, który ma określoną ilość boltów. Jak dochodzę do bossa to jestem najczęściej "goły i wesoły" lub prawie "goły i wesoły". Przecież nie będę dźgał tego bossa mieczykiem z wymaganiami str na lvl10
ALE des i ds to jedyna gra, do ktorej wiem, ze bede wracal, i w ktora beda graly moje dzieci, nawet jak je bede musial pasem lac (bo brzydka i trudna).o kurwa
Masz itemy przywracające ilość ładunków czarów ale jest prostsza metoda.
Przed bossem stawiasz znaczek, wynajmujesz się do zabicia boss'a a JAK WAM SIE UDA, to wracasz do swojego świata z:
- naprawionym sprzętem
- full chargesami czarów
- wszystkimi estus flaszkami
O tym, że przy okazji masz szanse "free" potestować na które czary boss jest wrażliwy i jaki ma move set nie wspomnę
Jedyne czego nie możesz w takim układzie zrobić, to zmienić układu zapamiętanych czarów (bo to tylko przy ognisku i resetuje Ci wszystkie moby).
btw: jak grasz casterem to jest bardzo fajny Staff do zdobycia na wczesnym (stosunkowo) etapie gry.
W undead purigatory (czy jakoś tak) jest boss - undead rydwan. Po drodze do niego jest masa szkieletów ożywianych przez 2 nekromantów. Z nich może polecieć lizard Staff - laska z dobrymi parametrami i dodatkowo pozwalająca rzucać pyro spelle. Robi się więc tak: wchodzisz do bossa, zabijasz 2 necro i jak nie ma dropa - padasz.
Repeat do skutku. Warto to robić z ringiem, czapką i chestem z bonusem do droprate.
Mi się nie udało tego zrobić bo niestety chciałem testnąć jak działa chaos firestorm na bossa i padł po pierwszym
Anyway... w całej grze jest tylko 2 necromantów, którzy się nie respawnują (w huntsman corpse) i tych drugich 2, którzy się respawnują tylko na bossie. Myslę, że to będzie najbardziej rare item w grze