montezuma napisał(a):
Mark24 napisał(a):
montezuma - ale ja uważam, że żadnych ceł nie będzie. Więc za bardzo nie rozumiem co Ci mam wytłumaczyć. Cła ogólnie to już przeżytek.
powiedz to chińskim producentom paneli słonecznych którzy maja 47% cło w EU.
w EU mają 47%, a ile bedą mieć w UK po odejściu z EU? może 4.7%? Wtedy ja zbiję na tym majątek sprzedając chińskie panele z Londynu do Warszawy. Otwieraj biuro monti
...
Oczywiście, chinczycy produkują towary na rynek europejski zgodne z europejskimi normami, a na rynek amerykański zgodne z amerykańskimi. Nie rozumiem co ma do tego przynależność czy nie przynależność do wspólnoty europejskiej.
...
Tak na pewno EU będzie blokować UK o potencjale nabywczym równym 20% całej EU, bo UK tym samym się nie będzie mogła odpłacić. To jest sytuacja LOSER - LOSER albo DEBIL - DEBIL. Już widzę jak właściciele międzynarodowych korporacji rezygnują z 20-30% obrotów bo obrazili się na UK.. i forsują w Brukseli postawienie nowego muru_berlińskiego tym razem w Kanale La Manche.
Tak w ogóle to poza EU się nie handluje, są cła i inne przeszkody. No zobacz panie dobrze, ze te ogólnoeuropejskie kołchodzy powstały bo panie jak by my teraz żyli bez brukselskich norm i regulacji. Strach pomyśleć.
Sula - szkoda, że te wyjscie to na razie mrzonki. EU powinna się rozsypać - czym szybciej tym lepiej. Albo my dostaniemy po piździe teraz i zapłacimy za rozpad kołchozu który generuje potężne koszta nie dając praktycznie nic w zamian, albo nasze dzieci będą się musiały stawić temu czoła.
EU to dla mnie nic innego jak rozbuchana zcentralizowana biurokracja.