Quetzacotl napisał(a):
Ja preferuję agresywną gre, a do tego trzeba poświęcić czasem farmę. Inna sprawa, że jak jestem carry radiant na TOP (np drow ostatnio) i mnie tam cisną to nie mogę sobie iść na bot i zabierać farmę drugiemu carry, poza tym nie moge zostawić lane i dać się farmić przeciwnikom. To wszystko sie wydaje proste tylko w teorii. A lasthitowanie to nie problem.
Ale ja nie mowie o pierwszych 10 minutach gry. Tylko wlasnie kolejnych 20, kiedy sie robi zamieszanie i trzeba znalezc odpowiedni czas i miejsce zeby sie dopakować.
To tylko moja oberwacja miedzy gra niższego a wyzszego poziomu, rzecz ktora najbardziej mi sie rzuciła w oczy i nie ma zwiazku ze znajmoscia postaci czy manualnym skillem. Tu jest najwieksza roznica. Stackowanie, last hit, farma.
Niezależnie od postaci. Role różnia sie priorytetem farmy, calosc teamu powinna jednak zebrac max golda/exp mozliwe. Czasem nawet sie zclearowanie 2 stackow supportowi trafi.
Sam nie gram carry, czasem mi sie trafi i ciezko mi sie na to przestawic. Nawet niespecjalnie lubie, ale widze co ludzie robia zeby osiagnac przewage, wystarczy popatrzec chwile gdzie i kiedy jest na mapie, a wiadomo czy bedzie dobry carry czy trzeba bedzie miec nadzieje ze enemy równie kiepski ;]