Yuurei napisał(a):
Akurat Almost Human mi się podobało. Oczywiście nie był to film aspirujący do miana kultowego, ale i jego formuła miała taką nie być. Był lekki, przyjemny, z przymrużeniem oka. Przynajmniej tak go odbierałem. W sumie z tamtego okresu zdziwiłem się dlaczego to akurat on dostał cancela w połowie, a inny syf (dużo gorszy) przetrwał cały sezon lub nawet dostał drugi. Extant z kolei miał być serialem z aspiracjami, a wyszedł bardziej środek nasenny. Ostatnie trzy odcinki sobie odpuściłem (może wiele straciłem, ale nie wydaje mi się). Humans w sumie dynamiczniejszy od Extant nie jest, ale... wydaje się być sprawniej zrealizowany.
Słabo Almost Human pamiętam, a poza tym dałem sobie spokój po 2 czy 3 odcinku, ale ja odnisołem inne wrażenie, wydaje mi się, że właśnie mieli aspirację, że chcieli odnieść duży komercyjny sukces tym serialem, a nie wyszło im bo serial byl wyjątkowo słaby, nie miał takiej widowni jakiej się spodziewali i dostał szybkiego cancela.
To, że inne słabe sc-fi seriale przetrwały. Cóż wiele innych ma pewnie znacznie mniejszy budżet, a może też stacje które je puszczają nie mają ich czym szybko zastąpić