Cytuj:
"Czego w pańskiej ocenie zabrakło Pawłowi Kukizowi?
Programu. Partia musi mieć program."
Stwierdzenie Pawła Kukiza, że nie ma programu to po pierwsze był chwyt marketingowy który zresztą był kiepski z tego powodu, że od tego momentu był przez wszystkie dziwki dziennikarskie i swych przeciwników politycznych krytykowany za brak programu.
Kukiz powiedział coś w stylu: "nie mam programu, ale mam za to strategie rozwiązywania problemów i zamierzam stworzyć nie program partii, a stworzyć ustawy".
No ja tam wolę żeby partię pisały ustawy w celu zniesienia w Polsce socjalizmu niż pisały programy często kłamliwe. PiS w swoim programie to większość to kłamstwa które mają na celu przyciągnięcie socjalistycznej tłuszczy po prlu, a praktyka ich rządów to już bliżej myśli wolno rynkowej. Pewnie bardziej z swoistego olewania gospodarki przez Jarka jako mniej istotniej niż ściganie Układu i dzięki czemu to profesorowie dostają teki ministerialnej, a nie kolega z partii.
Cytuj:
"Jest jakaś nadzieja?
Albo odrodzenie chrześcijaństwa, albo powstanie nowej religii europejskiej, albo przyjdą muzułmanie."
Czyli konfrontacja jak ze średniowiecza religia kontra inna religia. Czasy kiedy papieże wysyłali ludzi na śmierć żeby mordowali innych już na szczęście minęły. Ktoś zgubił 18-wiek i powstanie czegoś takiego jak nacjonalizm.
Nyx napisał(a):
Ten filmik to manipulacja...znaczy opis do niego
Jak będzie mnie się chciało to później poszukam info, że filmik powstał wcześniej.