http://dota.io/quiz/ w czasie czekania na gre. W nadchodzącym tygodniu balancing patch, dobrze, bo meta sie tak sztywna robi pod koniec patcha, ze nawet w unranked ludzie spamuja OP albo "OP" hero ciągle, ofc z róznym skutkiem na naszym poziomie (no ale nuda i tak) ;]
tiomor - nie wiem, a graleś czymkolwiek w docie? podaj, co ci się tam podobało to będzie łatwiej dobrać. Tak zerknąłem na tych szępjonów z lola i pewnie jakiś melee carry który ma łatwe do załapania mechaniki na początek:
Sven - projectile stun, active buff do speed i armor, passive cleave, active super bonus do dmg. Biegasz, stun i siekasz.
Juggernaut - active magic immunity i aoe dmg, healing ward, passive crit i ulti dajace random bounce ataki przy invulu na wszytko. Biegasz, siekasz, odpalasz ulti i bardziej siekasz.
Wraith King (lael musiałem sprawdzic jak sie teraz nazywa) - active stun+slow i 3 passive: lifesteal, crit i odrodzenie po smierci na cd. Stun i siekasz, padłeś, powstań, powerade i dalej siekasz.
Faceless Void - active pseudoblink, passive bash(ministun), passive szansa na ominiecie dowolnego dmg i ulti chronosphere AoE zatrzymanie czasu, enemy i ally hero - odpalasz i siekasz, albo zabijasz tym swoj team.