Tor-Bled-Nam napisał(a):
Gdybym się obawiał, czy gra pójdzie na moim kompie to bym się nie bawił w PC. Problemy techniczne? Pierwsze recki ludzi i wszystkie grube babole są od razu nagłaśniane. Do tego jak ktoś się używa tylko steam jak ja to można zrobić refund w każdym przypadku.
No to się nie baw PC. Ja mam Core 2 Quad 2.85, GTX660 i 8GB RAM. Nie należę do ludzi, którzy muszą mieć m.in. 60 fps.
PIERWSZĄ grą, która źle działa na moim kompie, było Dragon Age Inquisition. Ale to nie powód, żeby od razu sprzęt wymieniać, bo wszystko inne zapierdala (i to więcej niż 30fps przy full ustawieniach w full hd). DRUGĄ grą, która źle działa był Wiedźmin 3 i to już zacząłem myśleć o wymianie sprzętu, bo gra zajebiście mi się podoba i zapewne z 200h będę miał. ALE chłopaki z cdp red podołali i patch 1.8 spowodował to, że na moim sprzęcie mam stałe 30fps w full hd przy średnich ustawieniach (tekstury na ultra) więc znowu powód upgradu odpadł. I tyle. Mad Max ponad 45fps (wszystko na maksa), MGSV to samo. Nawet zjebane AC:Unity obecnie "popierdala" w stałych 40fps. Na problemy technicze w grach mam wywalone - prędzej czy później pojawi się patch (ablo i nie vide Batman, ale to jedyna taka gra). Ja chcę tylko wiedzieć czy gra pójdzie na moim PC i tyle. Producenci obecnie walą takie wymagania sprzętowe, które praktycznie wcale nie są zgodne z prawdą (mocno zawyżone). No chyba, że obecnie podają wymagania dla 4k.
Według tego:
https://steamdb.info/calculator/moje konto jest warte ~$7700 więc w ogóle nie rusza mnie to, że sprawdzę daną grę na koncie u kogoś. Jak już kiedyś napisałem, gdyby tak każdy pirat wydał tyle kasy na gry, co ja, to byłoby dobrze
I tak, masz rację. Obecnie jest Steam refound. Działa dobrze, po 3 dniach jest kasa.