Tor-Bled-Nam napisał(a):
@Mareczek Może zamiast próbować znów na siłę udowodnić, że PiS jest super poczytaj jakie pozycje zajmowali generałowie, którzy odeszli od objęcia władzy przez neokomunę. Ty na Polskę masz wyjebane, ale mieszkańców tego kraju ma prawo to niepokoić. Jak dodamy do tego fakt, że oficerowie mają czapkować jakiemuś magazynierowi z apteki to można się tylko za głowę złapać.
1. nie mi i nie tobie oceniać "jakość" odchodzących generałów. Faktem jest, ze za PO też odchodzili i to w porównywalnych liczbach. Możesz wyjaśnić dlaczego wtedy nie panikowaliśmy?
2. Nie mam na Polskę wyjebane i nigdy mieć nie będę. Cały czas uważam się za Polaka, w odwrotności do Ciebie np. jestem dumny ze swojego pochodzenia, jestem dumny z rodzimych tradycji i moich przodków. Do tej pory nawet nie brałem pod uwagę by sobie wyrobić angielski paszport bo nie chciałem. Ty się przynajmniej sporej części po prostu wstydzisz - przynajmniej odnoszę takie wrażenie.
Serio Torbiś - zachód wcale nie jest taki wspaniały. I my jako Polacy absolutnie nie mamy sie czego wstydzić, a nawet wręcz przeciwnie.
3. Tłumaczyłem lordypowi, wytłumaczę i Tobie - mam nadzieję, że w odwrotności do lordypa załapiesz: Wojsko to nie przedszkole, oddajesz honory wyższemu stopniem. To jest bardzo prosta zasada i nawet chłopki z zasadniczej nie mieli problemu z jej przyswojeniem.
Wojsko Polskie to bardzo nepotyczna instytucja, do tego mocno upolityczniona, szcególnie wyżej - wszelkie przepychanki w stylu - "ło jezusicku komu to ja muszę salutować" są totalnie bez sensu.
4. Po raz kolejny stronniczo atakujesz PiS, kompletnie pomijając FAKT iż za rządów PO była praktycznie identyczna sytuacja, która wtedy absolutnie Ci nie przeszkadzała. Kolejny fuck_the_logic z Twojej strony.