Serart napisał(a):
Ja w listopadzie uderzam do Gruzji. Ktoś był? Poleca?
Kilka ogolnych informacji jezeli nie masz jakiegos konkretnego planu w glowie to jak wszedzie troche poczytaj co bys chcial zoabczyc, jezeli jedziesz w wiecej niz 2 osoby to mozesz wynajac busa z kierowca ktory bedzie cie z bazy wypadowej(hotel/hostel) wozil wszedzie i naprawde tanio wyjdzie.
Ludzie generlanie tam z turystami rozmawiaja glownie po rosyjsku szczegolnie tacy 40 lat+ z mlodszymi to mozna i po angielsku. Z zabytkow to maja bardzo duzo monastyrow, ale uwaga niektore nowe tez tak buduja ze gdyby mi ktos nie powiedzial to bym zakladal ze to zabytek 500 letni
Do tego jest kiilka miast sklanych te zawsze robia wrazenia ja osobiscie jechalem konkretnie na Kazbek wiec tak strasznie duzo nie pozwiedzalem, a jest tego w takim malym kraju naprawde duzo.
Co sie jeszcze rzuca w oczy to wszelkiego rodzaju zwierzat sobie lazacych luzem po drogach i po poboczach jest mnostwo i stada psow bezdomnych ktore wszyscy dokarmiaja. Kulinarnie to jak nie jadles jeszcze w PL chaczapuri, czurczele i takie male ichnie pierozki to polecam, ale tak po prawdzie codziennie warto cos innego brac bo wybor jest spory.