Cytuj:
Bardziej mnie denerwuje zacofanie rozowju technologii przez VR.. Na gry VR mam wyjebane.
Możesz rozwinąć swoją wypowiedź?
Nawet jeżeli chodzi o same fakty technologiczne, to co chwila mamy doniesienia o nowych projektach. Kamizelki z wbudowanymi czujnikami haptycznymi oraz wibracjami. Platformy do swobodnego poruszania się jak Virtuix Omni. Bezprzewodowe możliwości VR za pomocą addonów takich jak TPcast. Zapowiedzi nowych, lepszych i nowocześniejszych gogli.
Rynek procesorów i kart graficznych również
(według mnie) ostatnio mocno ruszył do przodu - warto tutaj pamiętać, że gry pod VR wymagają nie tylko mocnego GPU ale również CPU.
Więc o co tak ogólnie ci chodzi? Co się cofa w rozwoju przez VR? Obecnie przy 1080 i i7 mogę spokojnie ustawić sobie supersamplowanie od 1.5x do 2.0x i wszystko wygląda "przyzwoicie". Spokojnie można nawet korzystać z przeglądarki i nie wypala to gałek ocznych (oczywiście porównywanie tego do siedzenia przez monitorem byłoby głupie).
Dodam jeszcze, że mnie te wszystkie technologiczne bajery i dodatki tylko wkurwiają. Mam już gogle za jebane 4 tysiące, mam komputer za 5. TERAZ. CHCE. WYPASIONYCH. GIER. AAA. VR jest zajebiste, żeby wskoczyć sobie codziennie na 1 godzinkę, postrzelać w takim Hot Dog &Horseshoes and Hand Grenades czy ponapierdalać się na arenie z gladiatorami w Gorn. Przypomina to taki wypad do salonu z automatami po szkole/pracy. Brakuje tutaj takiego potężnego pierdolnięcia i więcej tytułów jak taki Serious Sam, Superhot, Resident Evil itd. Czekam na to E3 z niecierpliwością.
[EDIT]
Subnautica w VR jest ZA-JE-BI-STA
A wczoraj dodali wsparcie dla gogli w grze Everspace.