Napisz do Ziobry, Kalety i pozostałych- niech mówią o tym a nie o ukradzionych częściach do wiertarki. Tu pisze serio.
embe..... jesteś ..... naiwny, bardzo naiwny.
Ty serio wierzysz, że PIS walczy z kastą sędziowską? Sam właśnie dałeś przykład dziadostwa, ale widzisz....
Oki zadam Ci to pytanie- kto rządzi od ponad 4 lat? Ilu ubabranych sędziów zostało w tym czasie nie tyle skazanych ale wręcz postawiono im zarzuty?
Daj przykłady- tylko nie 2-3, ale tak trochę wiecej- przecież walczą z kastą już 4 lata, mieli wszystko przygotowane przed 2015 i co?
Nigdzie nie twierdziłem, że sędziowie są święci, że są kastą, której wszystko wolno- wiesz mnie totalnie wqrwiało na maksa jak czytałem o kuratorach 140 letnich właścicieli.
Tyle, że....PIS-owi nie chodzi o to co mówi w tvp.
TK rozpatruje kilkakrotnie mniej spraw niż za poprzedników- a przecież to był główny powód tego co PIS zrobił z TK.
Sprawy w sądach ciągną się dłużej niż za poprzedników- a przecież o to PIS-owi chodziło.
Miło być losowanie sędziów- dziwnym trafem, ci sami sędziowie są "losowani" do pewnych spraw.
Czym zajmuje się ta słynna izba dyscyplinarna?
Czy może skargami odnośnie takich sytuacji jak opisałeś, czy może sędziami, którzy źle się wyrazili o władzy?
Obudź się embe, PIS-owi nie chodzi o naprawę sądów, a po prostu o wsadzenie tam swoich, posłusznych- a wiesz dlaczego?
Właśnie dlatego, żeby takie sprawy jak opisałeś w Krakowie mogły mieć miejsce- swój sędzia- obojętnie czy dobry dla PIS, czy dla PO, czy dla PSL- to jest najważniejsze dla polityków. Sterowany politycznie sędzia- o to chodzi PIS-owi. Pomyśl dlaczego.
Zamiast walczyć z patologią w sądach PIS walczy o stołki dla swoich, plus chce doprowadzić do tego by nikt właśnie nie mógł nagłaśniać takich spraw jak opisujesz- bo sędzia niedługo nic nie będzie mógł powiedzieć.
Zapytam jeszcze raz- dyscyplinują sędziów przekrętów czy sędziów mówiących negatywnie o władzy? Co dla nich jest ważniejsze?
Na czym bardziej się skupiają? Więc o co im tak naprawdę chodzi.
Nie bądź naiwny.
Teo napisał(a):
Zanim coś napiszesz ponownie głupiego zastanów się kilka razy bo nie masz kompletnie pojęcia co się wokoło ciebie działo i dzieje.
Dokładnie tak jak piszesz- zastanów się , bo nie masz pojęcia albo udajesz, że nie wiesz co się dzieje.