Tux - na Golu pisałem co pisałem z dwóch powodów:
primo - gdyby soulcatcher pisał - "gra bardzo mi się bardzo podoba, są pewne problemy technicznie ale uważam, że devsi sobie z tym poradzą i to mimo wszystko bdzie hit" zamiast "gra jest super, zero lagów, super grafika, działa na każdym sprzęcie, super questy - jestem totalnie zachwycony". Przyznam, że po przeczytaniu takich bzdur (bo jak to inaczej nazwać) mnie ponosiło i tyle....
secundo - w dalszym ciągu uważam, że zdanie moderatora/prefekta na GOLu jest bardzo opiniotwórcze. Dziwiłem się soulcatcherowi, że o grze pisze w samych i tylko superlatywach, nawet pytałem go czy ma jakiś kontrakt z SOE za reklamę tej gry - nie odpowiedział, a potrafiłbym to w zupełności zrozumieć (tak jak rozumiem banery czy popupy).
A jak wyraziłem swoje zdanie to zostałem nazwany kłamcą, moje posty zeedytowane po czym dostałem bana - ok, nawet nie tęsknię.
Inna sprawa, że nie ma co się pieklić, że na forum robi sie syf. Nikt nikogo nie flamuje, nikt nikogo nie obraża. A że o grze pisze się w większości w negatywach to raczej wina devsów. Ja w EQ2 już nie gram i grać nie planuję. Myślę, że za miesiąc spokojnie wszystkich betatestowiczów się pogasi krótkim "nie grasz to sie nie wypowiadaj - od bety dużo się zmieniło" i forum powróci na swoje tory, czyli kilka-kilkakanaście-kilkadziesiąt osób grających w retaila będzie tu pisywało.
|