Mark24 napisał(a):
Kedrigen napisał(a):
teraz bedziesz gwalcil smoki i zabijal dziewice? :>
yes.... tzn odwrotnie
odwrotnie to znaczy:
smoki beda cie gwalcic, a dziewice zabijac ? :\
a tak powaznie.
Sam bym chetnie pogral w jakims nieglupim polskim squadzie, moze nawet gildii.
Wiem, ze po stronie horde pocina polska grupa z daoc (z vissem).
ludziska z AO sa rozproszeni miedzy alliance i horde i nawet nie wiem kto z nich gra oprocz zabiego (sathorna) i lub bedzie gral (wiem ze jarrek sie palil do wow).
z sb to widze tylko taliesina (horde).
Nas jest 3 gramy na 100% razem w horde ja , adolf (aka agail,carreau - z uo,sb,ao) i mookee polak z usa (moze go ktos kojarzy z ao,sb,swg)
mookee jest niezlym web designerem zrobil nawet layout piekny do ewentulanej stronki gildii.
Oprocz tych mocno aktywnych na tym WOW forum, sporo innych osob bedzie grac przynajmniej OB np. aenim, koniu ;]
Jak wspomnial mark moze najlepsze rozwiazanie to nie tyle polska gildia co zawierajaca jak najwiecej krajan.
Czesc ludzi sie przeniesie wraz ze swoimi multigame organizacjami z innych mmo, czesc ze znajomymi niepolakami .
bylem w roznych gildiach niestety nigdy w takiej ktora by przez dluzszy okres zrzeszala wieksza ilosc polakow (no moze dsa w ao jest tam z 5-6 osob z polski reszta niemcy
)- najlepiej doswiadczonych
- troche mi tego brakuje. Nowa tytul, dobry tytul jest okazja.
Z tego co widze w grach ludzie z innych krajow garna sie do gry razem polacy zwyczajowo na odwrot - integruja sie i rozplywaja w danym srodowisku widzialem to irl u polonii i w mmo to tez standart jest.
I nie mowie nawet o tworzeniu polskiej gildii lub gildii z polskim core (w niektorych grach polakow jest za malo na wlasny org) - zazwyczaj sa porozpieprzani po roznych organizacjach heh.
Teoretycznie ci ktorzy nie sa zwiazani z gildiami ktore przejda do wow moga sie bardziej zintegrowac - zalozyc wlasna gildie lub tez przynajmniej dojsc do tej samej w ramach swojego faction. Jak bedzie czas pokaze (pewnie tak jak zawsze
)