Dziękuję za link do stronki:)
To prawda, też uważam, że konsole stają sie coraz bardziej interaktywne. Jest jeszcze jeden problem istotny tak na prawdę z PCtami: otóż nawet najwspanialsza karta grafiki włożona do PCta nigdy nie wyciągnie w pełni skrzydeł, ponieważ gry optymalizowane są pod różne platformy sprzętowe. Serce konsoli natomiast jest za każdym razem to samo i wyciska się z niego wszystkie soki. Na PCcie nowe gdy-to z czasem mniej klatek/sec i niestety nigdy nie ta możliwie najlepsza grafika. I z resztą dużo mocy na nim obliczeniowej idzie na inne pozostałe jakieś procesy działające sobie w tle (win XP...

.
Ja osobiście nigdy nie miałem jakiejś wielkiej potrzeby zakupu konsoli,zawsze inwestowałem w PCta ale niektóre gry w tym seria FF to obraz, któy przyciąga niczym magnes, a jak ktoś dodatkowo lubi mangę, to już stracony:)
Ja modlę sie o jedną z możliwości: pograć w serię FF na PS jakiejś tam, lub żeby Square Enix kiedyś tam w przyszłości może w odległej galaktyce, zrobiło konwersję tej serii na PC. Myślicie, że można się aż tak łudzić...?
Darkopl.