Porownamy z multibankiem.
Jinx1337 napisał(a):
A ja wole intelligo.
Co prawda wychodzi drozej rocznie (jezeli nie masz na koncie min. 100 zlotych - bo wtedy pobieraja 3,99 miesiecznie), ale sama karta Visa Electron (99 gr. miesiac) jest :
Koszt : 1zl /mies za karte, nawet przy balansie rzedu 2.50zl na koncie.
Jinx1337 napisał(a):
a) Ladniejsza
b) Placisz nia elektronicznie
c) Wyplacasz $$$ z bankomatu
d) Mozesz nia normalnie placic.
a) Rofl.
b) Ke? Kazdym electronem placi sie tak samo.
c) Takowoz.
d) Same here
Jinx1337 napisał(a):
Po drugie, intelligo to bank ktory ma oddzialy (jest czescia PKO BP) wiec wplacanie pieniedzy przebiega szybciej i sprawniej, a w koncu po trzecie - rejestracja jest ZNACZNIE szybsza - rejestrujesz sie na stronie>telefon>kurier (1 dzien)>telefon>wsio!
W najgorszym wypadku wszystko przebiega w ciagu 4 dni.
W multibanku tak samo, sa ladne i schludne oddzialy, daja dobra kawe, zawsze jest z kim pogadac, kolejek nie ma, bankomaty euronetu do dyspozycji. Wybieranie kasy z bankomatu w hiszpanii tez nie sprawialo mi problemu.
Do tego caly bank na stronie internetowej, wlewy, przelewy, karty, elektroniczne portmonetki i czego sobie dusza zazyczy.
Dobry deal na przelewy zagraniczne - 25zl +2%, w porownaniu do ponad 60pln + prowizja w WBK chyba.
Jinx1337 napisał(a):
Oczywiscie - trzeba miec 18 lat zeby takie konto zalozyc.
W MB sa oferty dla uczniow, studentow, i niestudentow lub osob powyzej 26 roku zycia.
Multibank jest firma BRE banku, wiec o rzetelnosc tez nie trzeba sie martwic.
Nie, nie jestem pracownikiem tego banku. Zalozylem sobie tam konto (pierwsze) i jestem z niego bardzo zadowolony. Patrzac na swoich rodzicow ktorzy posiadaja konta w PKO/Pekao czuje sie jak w niebie
Mowilem juz ze odsetki tez fajne maja?
I jeszcze kilka innych kart z rodziny visa? Netcard, CreditCard, Visa Credit i co by tam jeszcze dusza chciala