Mroczny napisał(a):
Pyzmen napisał(a):
ja nie widze problemu Mroczny...
nie podoba mi się wygląd? to go zmieniam.. chce jakieś dodatki (typu atlas, quest minion) to sobie je biore, skoro nie jest zabronione.. tak mi jest łatwiej, czemu nie moge sobie ułatwiać życia? masz jakiś żal do ludzi o to, czy jak?
Poczytaj prosze co pisalem wyzej, nie musisz sie tak denerwowac. Czlowieku ... przewietrz pokoj. Po prostu zadalem banalne pytanie. Sam zamierzam grac taurenem druidem i zawsze preferowalem granie bez addonow (uraz z Diablo - maphacki, autoaimy itd.), uwazam ze skoro Blizz stworzyl gre tak jak ona wyglada po zainstalowaniu (ewentualnym wgraniu patcha) to tak powinno sie jej uzywac.
Chyba nie musze ci mówić, że Blizzard też dał przycisk Addon, że Blizzard specjalnie zaprojektował ui w ten sposób żeby opierało się na xml'u i prostym języku skryptowym, że Blizard udostępnił wiele funkcji których nawet oryginalne ui nie wykorzystuje...
Jeżeli dalej myślisz, że zrobili to przez przypadek to coś nie tak z twoim logicznym rozumowaniem
Mroczny napisał(a):
Moge Ci przypomniec jak kiedys na battlenecie bylo glosno o maphacku do Diablo, skonczylo sie na permbanie u tego u kogo taki addon znaleziono. Na poczatku tez byla to kwestia ze to tylko poprawia wyglad, wylacza zbedna animacje smierci bosow, potem delikatnie przemycono fakt ze wskazuje droge do waypointa lub zadania questowego. A mialo byc tak pieknie.
Blizzard sam udostępnił funkcje, jakie można wykorzystać w ui customization.. Jeżeli uważają, że coś przekracza granice dopuszczalności po prostu taką funkcje blokują i tyle (jak np z dystansem albo wyświetlaniem dużo wyższych leveli)
Mroczny napisał(a):
Zawsze zatem popieram gre bez jakichkolwiek dodatkow upiekszaczy i wspomagaczy (nawe login sam wpisuje ;p )
Popieraj sobie dalej. UI Blizarda nie jest doskonały, ma wiele wad, niektóre rzeczy da się zrobić lepiej. Autorzy addonow właśnie to robią, poprawiają coś, lub dostosowywujął do oczekiwań użytkowników. To że ty jak coś dostajesz to jesteś z tym happy i w ogóle nawet jak mogło by być lepiej przemyślane czy zrobione to nie znaczy że wszyscy muszą tak robić
Mroczny napisał(a):
W przypadku WoW czytalem juz o tym ze pewne mody sa zabronione badz ich mozliwosci dzialania zostaly zablokowane.
I to tylko dobre świadczy o Blizzardzie.
BTW z kolei inne addony zostały dołączone do oficjalnego ui (quest tracker, dodatkowe actionbary, buff timery)
Co ty na to?
Mroczny napisał(a):
Moja opinie jest subiektywna, ale dla mnie to juz nie pasuje. Gra ma byc taka jaka ja stworzono.
Lol heh, ale jesteś śmieszny.. Najlepiej żeby Blizzard w ogóle przestał już ją patchować itp.. Jak samochód kupisz to też nic już z nim więcej nie zrobisz bo ma być jaki został zrobiony ;p
Mroczny napisał(a):
Nazwij mnie oldschoolowcem, nie wiem, ja poprostu nie lubie poprawiac czego co jest juz idealne.
mwahaha UI Blizarda i jakie kolwiek inne jest bardzo daleko od idealności
Mroczny napisał(a):
Jesli inni "spokojniejszi" od Ciebie forumowicze/forumowiczki potrafia odpisac bezemocji ze to kwestia gustu, wygody itd. to czemu od razu toczysz piane ?
Może, chociaż by, dlatego: "to tak powinno sie jej uzywac. "
i ogólnego tonu twojej wypowiedzi który niesie ze sobą przesłanie że powinno się grać tak jak ty uważasz a jeżeli nie to już podchodzi pod oszustwa itd itp