Huragan napisał(a):
Otoz wlasnie tak jest .... szaman bardziej jest casterem ale za to nie ma zadnej obrony (brak plate, brak shielda)... palek nie rzuca czarow, ale za to moze sie przed nimi dobrze chronic (plate i shield)...
Co mi po czarach i windfury skoro nie przebije sie przez palka shielda.. strace tylko mane i jestem bezbronny ! Palek sie wyleczy i mnie zalatwi...
Wszystko kwestia taktyki grania swoja klasa. Jak palek dupa to i czary mu nie pomoga :>
Uwazam, ze obydwie postacie za bardzo dobrze zbalansowane.
ja sie moze nie znam, ale z tego co wiem to zaklecia OMIJAJA armor
poza tym shaman jest tak wyjebiscie zbalansowany, ze cooldown na shokach ma mniejszy niz debufy ktore daja, a czegos takiego nie ma zadna klasa w grze !!
poza tym w zadnej grze nigdy zaden caster (sam nsapisales ze shaman to przewaga castera) nie mogl lazic w armorach wiekszych niz leather i tak powinno zostac
dodatkowo: zadan caster nigdy nie mogl uzywac dwurecznych broni typu sword/axe - i tak rowniez powinno zostac
jesli shaman jest hybryda skierowana bardziej w strone castera, powinien miec wiecej z castera niz z warriora (windfury ?? lol
+ to co wyzej)
nie chce mi sie wiecej pisac, bo nie ma po co pisac o powerze shamana, kazdy kto nim ma 60 lvl wie jak jest i kazdy kto sie scieral z shamanem rowniez wie jak jest, a juz na pewno kazdy kto mial okazje walczyc na WSG
ps: palek nie moze zdispelowac frost shocka z siebie, bo kretyni z blizarda od bety nie moga poprawic buga (jesli sie nie myle ;P, a moze to earthbind ;P, dla mnie bez roznicy, slow)