Postal napisał(a):
ktos juz tu pisal chyba lowen ze posiadacze neo i jakis innych laczy maja lagi przy duzej ilosci graczy na serwerach postawionych w niemczech. a tak sie skaalda ze haumarush.mealostrm, lighting's blade i inne nowe maja ten problem. utruchomilem jeden ze starych serwow (bl,bb) ktore sa postawione na francuskich serwerach (bodajrze) i nawet przy 200+ graczach w jednym miejscu nie mam najmniejszych lagow
btw: wie moze ktos do kogo mam kierowac skargi z tpsy zeby cos z tym zrobili?
Ja jeszcze nigdy na neo nie mialem sieciowego laga. Za to na BL mialem lagi ktore sa zalezne od sprzetu na ktorym stoi server, a nie od lacza. Latency bylo w normie, ale AH otwieralo sie ponad minute.
Dla przypomnienia, w grach mmo mamy dwa typy laga (dwa i pol):
- Lag sieciowy, kiedy sa problemy z polaczeniem miedzy toba a serverem gry.
- Lag sprzetowy servera, kiedy sprzet jest zbyt obciazony na swoje mozliwosci (zadziwiajace, ale nie stworzyli jeszcze technologii o nieskonczonej mocy obliczeniowej)
- no i nasza poloweczka, czyli lokalny 'lag' spowodowany kiepskim kompem.
I wszystkie 2.5 laga moga wystepowac przy zatloczonej scenie. Czasem solo, czasem wszystkie naraz
Tak czy inaczej, nie mialem problemow z lagami sieciowymi na BL, Stormscale, BB, AD, Kor'Gall jako zatwardzialy uzytkownik neo 640 ;]