Kredek napisał(a):
No tak... zapomniałem sprecyzować gdzie jestem... otóż gram na ramuhu miasto Bastok... gre mam tylko na dwa dni pożyczoną bo znajomy kupił i nie mógł patcha zassać... sam jestem fanem FF jednakże 50 zeta na miech przy mojej skromnej pensji i aktualnych wydatkach to za dużo... i z bólem serca muszę sobie ten tytuł odpuścić... Pozdro for all...
I jeszcze taka sprawa... Gadałem ze strażnikiem przy bramie... zarzucił mi jakąś aurę czy coś (z góry przepraszam za nieznajomość terminologii ale jak wiadomo po temacie --> jestem nowy) no i z przeciwników wypadają kamienie... z tego co zauważyłem można je w jakiś sposób łączyć... czy moglibyście podać jakieś mixy??? ew link do tematu na forum... bo przejrzenie 60 stron tematów jest nieco czasochłonne a jak pisałem gre mam tylko na 2 dni...
Strażnik dał ci signet ... oznacza to że za kazdego popkonanego przeciwnika za ktorego dostajesz experience points masz szanse otrzymac kryształ przypisany elementowi danego przeciwnika ... np quadav to stforki przypisane wodzie wiec jest szansa na water crystal ...
poandto zbierasz majac aktwyny signet conquest points ... punkty za ktore z czasem mzona kupic rozne przedmioty dostepne u jednego ze straznikow oraz te punkty wplywaja na balalce of power trzech miast - panstw -> windurst, sand o'ria i bastok, punkty raz w tygodniu - ok 17 naszego czasu sluza do wyliczenia Conquest Results ...czyli ktore panstwo-miasto posiada dany region ... min od tego zlezy dostepnosc pewnych towarow, jesli na danym terenie wystapil niedobur zdobytego CP to obszar przechodzi pod wladnie beastmenow ... nie wypadaja krysztalki i niegdzie nie mozna kupic towarow powiazanych z danym regionem.
Sortowanie inventory :
naciskasz "-" na num pad
klikasz inventory
klikasz dowolny przedmiot
z prawej strony klikasz sort
a potem automatic.