Musze jeszcze coś dodać (<I'm sorry>) żebyśmy wszyscy
równo upadli na ziemię.
Sytuacja jest skomplikowana bo są u nas osoby które mają perełki HNMLSów, są takie które planują po cichu mieć taką perełkę, są takie które robią wszystko żeby takiej perełki nie mieć i są takie które jeszcze o tym nawet nie myślały. Wśród tych osób są takie które jeśli by było bidowanie to zaczęliby
kombinować/kalkulować który itemek zdobyć z CC a który ze swoim HNMLSem. Na pewno to nie będzie uczciwe podejście szczególnie że my bawimy się tylko i wyłącznie w SKY a prawdziwe HNMLSy bawią się w różnych innych miejscach też.
Duszek napisał(a):
...dostaje go ktos inny bo rzekomo jest dla niego bardziej przydatny !!! gdzie to jest napisane hmm?
jezeli rozdawanie itemkow ma wygladac tak jak zaproponowal do Sait to mozemy sie juz w tym momencie pozegnac
chyba zaczne szukac jakiegos HNMLSa...
Zjawcia - samo poszukanie HNMLSa to nie żaden problem, poświęcenie się w nim to też nie żaden problem, poczytajcie cenniki punktów i zastanówcie się dlaczego armia naszych weteranów chodząc (chodząc ?) od wielu wielu wielu miesięcy z nimi ma
jeszcze "deficyt w podstawowych" itemkach które by chcieli mieć ze SKY.
Anc napisała :
"Canto, czy ty wiesz, ze wiekszosc HNMLS-ow wymaga od swoich czlonkow obecnosci tylko i wylacznie tylko na ich akcjach? Godach, Kirinie?
To wogole cud, ze chlopaki kombinuja i chodza z nami.
"
Prawda. Większym cudem jest to że jakoś udaje nam się jeszcze zatrzymać pęd ku HNMLSom naszym 70+ levelowcom, bo nie sądzę żeby byli lojalni w stosunku do CC - każdy może mieć pretensje do Rha ale zobaczymy już niedługo co się będzie działo jak ludzie zaczną rozróżniać prawdziwe HNMLSy od LSów chatowych i definiować sobie na własny użytek słowo - lojalność.
Kiedyś Opi napisał :
"Raczej nie widze bycia w dwoch HNM LSach jednoczesnie, wiec jak ktos juz jest w jakims i nie chce z niego zrezygnowac albo ma mocne samozaparcie do dostania sie do jakiegos juz istniejacego niech lepiej sie nie dopisuje."
Skutek był taki, że w wątku o CC HNMLS nie zapisała się oprócz Opiego ŻADNA osoba która już miała wtedy perełkę jakiegoś HNMLSa.
Sry ale musze przypomnieć listę :
NIN: Zjawcia, Lesiu
PLD: Phalian
WHM: Coldee, Ancover, Pitia
RDM: Kalcia, Volirion, Stokrotka ?
BRD: Comodo
SMN: Daras ?
BLM: Simiurg, Piłek
RNG: Sollo, Opiekun
pozostali DD: Canto MNK, Vejitta WAR, Huckster THF, Drakant MNK, Karwacek DRK, Tomala MNK
Wnioski wyciągnijcie sami.
(podpowiedź pierwsza -
nie jest wcale tak łatwo na rzecz CC zrezygnować z innych perełek, szczególnie jak sporo zawdzięcza się innym ludziom a CC traktuje się tak jak rok temu, 2 lata temu ...)
btw jesli miałoby być bidowanie w naszym LSie itemków z godów lub innych pcheł to ja bym jednak wymagał super lojalności wobec naszej grupy i nie uczęszczanie na podobne zabawy z innymi LSami zwiększając sobie szanse na zdobycie itemka, który czasem będzie użyty kilka razy na rok w MH w celu przypomnienia sobie jak się w nim wygląda
btw jestem totalnym noobem i totalnym ignorantem dlatego prosiłbym expertów o wyjaśnienie mi dlaczego tak dużo szumu jest o itemki ze SKY
które są w zasięgu teraz naszego CC LSa a mi się wydają
TOTALNYM ZŁOMEM, który nawet nie wiem w jakich sytuacjach mógłby być przydatny, przecież
lepsze rzeczy można czasem kupić na AH, bazarkach ,zdobyć z NMów i innych stworzeń spoza SKY, af, af2, questy itd....
Na koniec mam
gorącą prośbę do ludzi z naszego LSa którzy są w różnych prawdziwych HNMLSach - napiszcie pls dla nas noobów kiedy i co ostatni raz udało się wam coś zdobyć stamtąd, jak często bawicie się tam w miesiącu i co was tam jeszcze trzyma (
jakie itemki - to by zapewne zainteresowało wiele osób z naszego LSa). (jak będziecie pisać o fun'ie a nie o itemkach to napiszcie pls jakie proporcje fun'u można zastosować porównując zabawę tam i u nas - 2:1, 1:1, czy może 0.34:0.75)
po takich dyskusjach frekfencja ludzi z naszego LSa zawyczaj wzrasta w sky, pewnie w nastepną środę będzie ponad 18 osób
, i nawet wiadomo dlaczego :
tak łatwo zdobyć jakiś itemek w sky jak z naszym LSem nie można nigdzie indziej lol lol lol lol lol lol
(trochę się dziś nudzę w pracy)