Mark24 napisał(a):
Gutek pisze, że anime w Polsce się nie rozejdzie i dlatego musi zrezygnować z wydawania tych pozycji. I taką sytuację zawdzięczamy piratom i napisom do tych pozycji... cóż znakomitym antyprzykładem takiego sposobu myślenia jest wydanie Ghost in Shell w naszym kraju, do tego za 19,90zł - oczywiście cały nakład został wykupiony na pniu.
Dokladnie. Po paru dniach od wydania chcialem kupic to DVD i co? Dupa, nigdzie nie bylo
I co z tego ze ten film mam? I tak wolalbym miec go na DVD, ladnie wydany i w ogole (tak, chcialbym moc postawic sobie podelko na polce zeby caly czas widziec jaki jestem fajny
). Ale jak mialbym zaplacic za niego 60+pln to juz sorry. Zreszta cala wypowiedz tego goscia, oprocz placzu, sprowadza sie do jednego: "nie bedziemy wydawac taniej, bo i tak nie kupicie". A my nie kupimy bo oni nie wydadza taniej. Bledne kolo. Zreszta, wydajac filmy (zreszta nie tylko filmy, cokolwiek) niszowe musza sie liczyc z tym ze beda mieli maly przychod. Wiem ze nie moga pojac tego ze mam w dupie kino afrykanskie, koreanskie czy kazachstanskie, bo przeciez ono jest takie fajne ale ja po prostu nie mam zamiaru go ogladac. Nie interesuje mnie kino o niczym jakkolwiek bylo by ambitne i trendi. Nie i juz
pozdrawiam