Schirru napisał(a):
Trinkety sa epickie, trzeba mniec raid zeby je zdobyc, ten mag, co je ma, pewnie ma tez wiecej niz 1-2 epiki i inni z jego gildii tez, na BG chodzi zeby walczyc z innymi co maj tyle epicow co on.
Mag 3.7k hp hunter ma 5k warrior 5k a roue ma 4.5k hp.
Jesli topowy epicki
Warrior ma MS za 2.2k, 1.2k+ Auto, execute
Rogue ma insta 2.2k ambus 1.8 backstab, eviscaret
Hunter combo AS 2,8k Mulit 1,4k Auto 1k
To ja jako mag chcialbym miec taki burst jak oni, nie mam heal, ani hp ani peta, moja rola to DD.
Problem w tym ze mag ma 15% sznsy na krytyk a oni przynajmnie 2 razy tyle. Ja majac 2 trinkety nie liczylem na cryta, ale na normaly dmg, bo ja mam cryta raz na 7 speli a oni co 3 hity.
Hmm.
Zerknij prosze, pierwszy z brzegu war:
http://wow.allakhazam.com/profile.html?50572120 % crit, 4900 hp, 1096 ap (sporo, widac, ze bardziej pod ap gosc ladowal).
Nijak to sie ma do twoich 30 % crita, 5k hp. 30 % crita to ja mam, ale wtedy mam 4500 hp i ap rzedu 800.
Gosc ma chyba kazdy best pvp item z ZG / MC / BWL wiec nijak to sie ma do zestaw TOEP / ZHC (dla informacji - Flameguard Gauntlets maja wg allakhzam podobny drop).
No i teraz policzmy.
Mag ma (zaokragle) 1000 ac to jest chyba jakies 15 % redukcji.
Max dmg broni + MS + (AP / 14 * 3.3) * 2 (crit) * 1.2 (impale) * 1.25 (enrage).
460 + (1300 / 14 * 3.3) = ~ 766 * 2 * 1.2 = 1838 - tyle critnie 1 lvl moba bez armora
Majac enrage (czyli wczesniej musi zaikasowac krita) bedzie 1838 * 1.25 = 2297 na 1 lvl mobie z Mortal Strike
Mag ma ok 900-1000 armor z tego co wiem wiec to jest redukcja rzedu 15 %
To wyjdzie 1997 crit. 2000 krita majac itemy z
a) Hakkara
b) Ossiriana
c) Nefariana
d) AQ
e) rare dropy (3-4 % drop) BWL, MC (Cleaver, QSR, Flameguard)
f) itemy z zalozenia bedace dla innych klas (Drake Fang Talisman)
Wiec plz. Nie porownuj tych 2k kritow warriora do np. maga TOEP / ZHC bo zeby takie itemy zdobyc to trzeba byc w absolutnie topowej gildii regularnie farmujacej najnowsze kontenty jakie sie pojawiaja.
Oczywiscie przykro, ze wam znerfowali, ale to sa 2 itemy. Warriorzy mieli caly set znerfowany raz (totalnie wywrocone staty - tak jakby wam +dmg itemy zastapili jakims smieciem), + potem wszystkie itemy z defensem o 33 % - sam mialem w banku takich itemow ponad 20.
Juz nie wspomne, ze mieli piekna normalizacje max damagu ktora spowodowala, ze robia max krity takie jak ponad pol roku temu z Arcanite Reapera. chcielibyscie miec takie max frosbolty jak pol roku temu ??
Cieszcie sie, ze wam nie znerfuja talentow wskutek takich przesadzonych itemow. Cieszcie sie, ze bedziecie mieli review bo warriorzy nie mieli. To co niby bylo reviewem nie zasluguje na to miano. Dla przypomnienia: dostali talent bloodthirst w drzewku fury, ktore do patcha 1.8 bodazje bylo niegrywalne bo nie dawalo zadnych benefitow z itemow +to hit (a DW warrior ma 25 % miss) , dodali Shield Slam (ktore na poczatku dawalo tyle hate co ... heroic strike) do protekcji i Hamstring, ze ma 15 % (jak sie da talenty) na immoblize (a hamstring sie ile robi 1-2 na walke). tak naprawe JEDEN skill.
W porownaniu do reviewu paladina, czy teraz priesta , nasz review to byla totalna prowizorka i smiech na sali.
Jak wam zrobia review to bedziecie absolutnie niszczyc, zwlaszcza z bufem od priesta. Wiec stop teh whine i mowie to ja warrior, ktory w kazdym patchu od dobrych 4 miechow ma nerf damagu (kto nie wierzy moge wypisac).
Greeg Verenhimo sie znerfował w AP aby robic duzy dmg w instancjach, wczesniej miał whooy + sta/hp i nie mozna go było zanukowac bo life gem + last stand dawało mu za duzo HP. Teraz to wyglada tak, ze albo on mnie skasuje w 4 hitach, albo ja jego w 3. Nie mow mi, ze taki warrior nie jest wszechstronny. Kazdego szmaciarza zabija w 10 s ma duzo armor i stam. Mag z AP moze i robi wiekszy dmg ale przez 15 s raz na 3 min. Tak wiec AP magowie maja sie nijak do takiego warriora.
Cypis, nie kazdy mag chce miec 4200 + HP jak Elmonster. Ja np wole miec duzo wiecej + DMG/Many i grac swoja przysłowiawa role glass cannon z 3500 HP i rzucac kazdego frebala za 1300 stojac za plcami kolegow. Prawde mowiac mnie ten nerf nie zaboli, nie grałem AP magiem i grac nie bede bo jest za mało wszechstonny. Ale duza czesc comunity bedzie płakala. A juz na pewno nie zaboli elementalistow, których jest teraz coraz wiecej. Zreszta ja sie do whinowania dołaczam bo znerfowali mi około 300 DMG przy instant Pyroblast. I musze czekac na trinkiet z Victora.