Nawiazujac do tematu, zauwazylem ze u wiekszosci osob rodzi sie jakas niechec do wowa albo znudzenie nim. W wiekszosci przypadkow wynika to z tego powodu ze zaczynaly one na PVP. Nauczylo was to tylko tego zeby miec najwyzszy poziom, itemy itp. i teraz nie potraficie znalezc przyjemnosci w grze.
Ja caly czas zastanawiam sie nad kupnem wow'a, czytam wiele opinii, gdyz nie chce popelnic bledu jakim bylo kupno GW. Calkowicie zawiodlem sie na grze. Liczylem na fajne klimatyczne granie, wypady z kumplami, natomiast okazalo sie ze gra polegala na szybkim przejsciu fabuly, potem troszke farmowania i wszystko skupialo sie na PVP. Boje sie ze tak samo bedzie wygladac wow.
Z jednej strony cieszy mnie to, ze jest cos takiego jak podzial na PVP i RP. Moglbym pomyslec ze grajac RP bede czul wspanialy klimat, jednak tak nie bedzie, poniewaz mozliwosc atakowania tylko przeciwnej strony jest sporym ograniczeniem. W koncu zawsze w spoleczenstwie trafi sie jakis psychopata, bandzior itp.
I tu z odsiecza przychodzi nowy tryb RPPVP. Jednak do tej pory z tego co wyczytalem to dominuje w nim PVP. Ludzie dalej sa nastawieni na najlepsze itemy, top lvl'e. Bylbym wam bardzo wdzieczny gdybyscie opisali swoje spostrzezenia z gry na serverach RPPVP. Chcialbym zeby byl tam glownie RP z mozliwoscia zaatakowania gracza wlasnej frakcji. Ale jak to wyglada w rzeczywistosci ? Czy jest to dalej tryb PVP pod xywka RP. Czy moze jednak bardzo czesto mozna znalezc elementy RP gdzie tworzy sie wspanialy klimat.
Potraktujcie to w pewnym stopniu jako doradzenie mi, ktory tryb powinienem wybrac. Oczekuje wspanialego i niepowtarzalnego klimatu jakim jest interakcja ze srodowiskiem i innymi graczami typu wspolne wyprawy na rybki, albo organizowaie duzej grupy i atak na przymierze/frakcje. Jak wyglada to jednak w rzeczywistosci ? Czy bardziej bedzie dla mnie odpowiednie samo RP czy moze RPPVP. Z gory uprzedzam ze nie zalezy mi na biciu levela i farmowaniu topowych itemow. Wszystko w swoim czasie