jestem zaskoczony (pozytywnie) poziomem postow, sadzilem po przeczytaniu posta odpowiedzi beda L2FAQ etc a tu posty na poziomie
@autor threada
1. Pomimo ze jak kupisz gre i masz miesiac za darmo to albo zaopatrz sie odrazu w karte pre-paid albo bedziesz musial podac numer karty kredytowej przy zakladaniu konta. Z doswiadczenia wiem ze mozna podac "lewy" nr karty no ale to grozi banem.
2. Nie ma czegos takiego jak klasa/rasa dla poczatkujacych.
- Informacje o rasach znajdziesz
http://www.wow-europe.com/en/info/races/
- Informacje o klasach znajdziesz
http://www.wow-europe.com/en/info/classes/
3. Nie ma czegos takiego jak "dowodca" serwera, sa game masterzy ale nie potrzebujesz ich zgody zeby grac na jakims serwerze. Co do wyboru serwera polecalbym Ci sie trzymanie z dala od tzw. "polskich" serwerow, ale to moje subiektywne zdanie. Jakos ludzie z zagranicy sa mniej chciwi, bardziej bezinteresowni, bardziej pomocni (przynajmniej w porownaniu do polakow jakich spotkalem na "polskich" serwerach).
4. Sa 4 typy serwerow:
- PvP - w tzw. strefach neutralnych mozesz zaatakowac dowolnego gracza frakcji przeciwnej, ale oczywisice on moze zaatakowac Ciebie. Jesli bawi Cie bieganie z cmentarza przez kilkadziesiat minut (czasami godzin) bo jakiemus hordziakowi (lub alliantowi w zaleznosci od frakcji jaka grasz) sie nudzi w zamian za to jak ty podrosniesz to bedziesz mogl sie "poznecac" nad innymi to to jest serwer dla Ciebie
- PvE - na tych serwerach, dopoki nie przestawisz "flagi pvp" to osoba z przeciwnej nie bedzie Cie mogla zaatakowac nigdzie po za wlasna stolica, bo w stolicach frakcji przeciwnej flaga wlacza sie automatycznie. Moim zdaniem serwery PvE sa dla ludzi ktorzy wola kontent dostarczany przez blizza czerpac bez gankowania. Wbrew pozorom na serwerach PvE istnieje PvP i po porownaniu (mam poziom 60ty zarowno na servie PvE jak i PvP) do serwera PvP jest duzo bardziej zoorganizowany. Na moim serwerze trwa praktycznie calodobowe oblezenie ogrimar ("glownej" stolicy hordy)
- RP-PvP - tak samo jak serwer PvP tylko przynajmniej w teorii gracze powinni grac swoje postacie
- RP-PvE - tak samo jak serwer PvE tylko przynajmniej w teorii gracze powinni grac swoje postacie
Dodatkowym bonusem serwerow PvE jest to ze mozesz miec postacie po obu stronach frakcji. Niby nic wielkiego jednak daje ci dodatkowy dom aukcyjny do szukania rzeczy ktorych nie jestes znalesc w swoim domu aukcyjnym.