Może napiszę o swojej 14 randze na serverze Stromrage, frakcja horda. Do rangi 12 starczyło, że spędziłem na bg ok. 6h dziennie zdobywając ok.30k honoru dziennie. W weekendy było to ok. 10h i min. 50k honoru. Po randze 12 zaczynają się schody, bo tu bardzo zaczyna rolę odgrywać standing. Ponieważ też było pełno chińskich farmerów musiał i ja się nim stać a co za tym idzie po 16-18h dziennie (!!!) na bg, ok. 70-100k honoru (w weekendy z Call to czy jakoś tak
... oczywiście więcej). Robiłem po ok. 650k honoru tygodniowo a w specjalne weekendy (czytaj Call to... )830k. Najgorszy jest przeskok z rangi 13 na range 14. To koszmar stworzony przez blizza ale także przez ludzi a szczególnie chińskich farmerów. Mając range 13 można zrobić rangę 14 w 3-4 tygodnie, ale można też i w 10 tygodni lub nigdy, wszystko zależy od standingu i Twojej EFEKTYWNOŚCI! Tak, ważna jest EFEKTYWNOŚĆ. To, że zdobędziesz standing 1 to wcale nie znaczy, że jesteś efektywny. Podam mój przykład. Robiłem rangę 14 jeszcze z jedną osobą. On zdobył standing 1 i 830k honoru, ja standing 2 i 813k honoru. Jemu pasek warlorda skoczył o 26% a mi o 29%. Dlaczego? Bo ja byłem bardziej efektywny. Różnica między nim a mną wynosiła tylko 17k honoru i dlatego on otrzymał mniejszy procent honoru. Generalnie skończło się tak, że po trzecim tygodniu warlorda (wciąż ze standingiem 2) miałem 97% warlorda
więc musiałem farmować jeszcze jeden tydzień. Udało się.
PS.
RankCalc działał znakomicie i polecam go, naprawdę się przydaje!