Nashem napisał(a):
A może to ban nie za Walkera a za L2WH Klienta? Może zaczęli np. występować o logi z GameGuarda i tam mogą być informacje o aktualnie uruchomionym programie w tle. W końcu to "gówno" jest uruchmiane po stronie klienta.
Wygląda na to, że jak nie ma petycji, to nikt o te logi nie występuje, a gdy jest masa lub chcą kogoś udupić, ściągają je z nProtecta (GameGuard).
Mała szansa. GG nie wykrywa L2WH i choćby dlatego działa. Była kieydś historia, że zupdateowali GG i zablokowali snifferka od Himreda - gość nawet chciał zaprzestać swojego projektu. Ale konieć końców obszedł to.
BTW sniffer z L2WH to co robi to odcztuje tylko informacje, które wysyła/odbiera twoja karta sieciowa (i wyławia te dotyczące L2). Nie mają tego jak logować bo nie ma tu, żadnej ingerencji w paczki z danymi.
Natomiast bardzo możliwe, że dopiero po otrzymaniu zgłoszenia przeglądają logi dotyczące danego konta/postaci. I jak znajdą jawne informacje, że był uzywany 3rd party soft to mówią Ci bye bye. Nie ma się co dziwić.
Nie wierzyłbym natomiast w teorie spiskowe odnośnie GM etc.
Jasna to też tylko ludzie więc wszystko jest możliwe ale nie przesadzałbym.
Ci z pierwszego "tier'u" nie mają nawet możliwości Cię zabanować - zbierają tylko informacje na temat zgłoszenia i jesli to jakiś standard zamykają z auto-odpowiedzią. Jeśli nie popychają dalej.
Co innego, że NC na chwilę obecną opłaca się pozwolić na bot'owanie. I tu nie ma się co czarować. Gra nie odniosła poza azją takiego sukcesu wieć dodatkowe konta botów to zawsze jakaś kasa. A gdyby się ich pozbyli wcale nie mogli by liczyć na to, że ich miejsce zajmą normalni gracze. Czyli jest to nieopłacalne. Zresztą zbanowanie pojedyńczej osoby zawsze jest z ich puntu widzenia nieopłacalne.
Ai albo miał nieziemski niefart albo w rażący spobób używał walkera (czyt. w taki, że jednoznacznie po logach można stwierdzić, że to bot a nie normalne działanie gracza jak np. auto-shout).
PS. Gdyby mieli banować za sniffera L2WH to Ethan i ja dawno byśmy już bany mieli. Nie wiem jak Ethan ale ja petycje zgłaszam od czasu do czasu wieć jest szansa, że ktoś się doczepi.
PPS. Zapomniałem o jeszcze jednym. NC nie ma logów z GG - to jest odrębny soft, który ma tylko uniemożliwić działanie L2 i 3rd party softu nic więcej.