Kwestia doboru sektora wez sobie wejdz na
http://www.ombeve.co.uk/ poszukaj systemu z stacjami, jesli nalezy do twojego alliancu, ale sa w regionie jest pod wladaniem netutralnego ally postaraj sie z nimi jakos ulozyc zeby pozwolili ci misje robic. Co do ratowania na paskach musisz poszukac sektorow w ktorym spawnuja sie max 2 BSy naraz + obstawa, ladujesz short range ammo na autocannony naprawiaczke, weba, mwd, shield booster czy inne gowno w zaleznosci od preferencji na ostatni med slot), jakies platy, hardenery na dmg ratow z jakimi bedziesz walczyl, cap relaya, medium nosa i tyle medium AC (minimum 3) ile mozesz, jesli zostanie ci jakis slot na hi to laduj small nosy. Zrob drony na 3 zapakuj max medium dronow z dmg na jaki sa weak raty. To tak na wstepie. Teraz taktyka jest prosta podlatujesz do paska z takiej strony zeby miec nie wiecej niz 20km od BSa robisz orbit na 500m i podlatujesz na mwd koniecznie (z czasem jak zobaczysz na jakiej stalej orbicie bedzie ci latal zwiekszyc do optimala AC, generalnie ponizej 5km jestes bezpieczny), teraz odpalasz wysztkie nosy jakie masz na BSa i naprawiasz sie, w miedzyczasie posylasz drony na obstawe i jesli wleca na ~5km zapodajesz weba najblizszej fregacie z obstawy i ladujesz z AC poki nie odstrzelisz wszystkiego z obstawy, a potem dajesz wszystko co masz na BSa i idziesz na 5min afk (nie zpaomnij reloadowac dzialek). Sytuacja sie komplikuje gdy w obstawie sa HACe (size 300) i z 2 BSy po bounty powyzej 800k (maja efektywny zasieg cos kolo 40km i juz nawet z 20km potrafia ladnie przypie...) te potrafia zdjac dronki i ladnie cie pojechac (mowa o HACach) wtedy obierasz se jakis punkt w kosmosie na ktory mozesz sie warpna i lecisz w jego kierunku. W miedzyczasie lokujesz obstawe i posylasz po kolei na nie drony, i tak sobie uciekasz az nie zdejmiesz obstawy, w razie problemow chowasz drony i warpujesz na wczesniej obrany punkt. Kiedy juz uporasz sie z obstawa warpujesz gdzies i wracasz ubic BSy. I tu moja kolejna rada bo wdupilem pare razy statki na takiej akcji juz, jesli masz BSy walace z 40km w parach i bijesz jednego, tego drugie powinienes spoko wytankowac (przynajmniej mi sie udaje hull upgrades na 3 i repair systems na 3 mam atm). Po ubiciu pierwszego bron cie panie boze normalnie podlatywac do drugiego, warpnij sie gdzies i dopiero wroc ubic drugiego dziada. Co prawda potrafi to trwac i 20min ale mysle ze 1.8M dla newbiego ejst warte tego wysilku
To by bylo na tyle moich doswiadczen po 4 dniach ratowania na paskach, (troche przydlugie to wyszlo
), nie mowie ze nie gine ale jest to conajmniej oplacalne,jesli cos wydaje sie niezrozumiale to wal do mnie w grze
PS
Do BSow zawsze podlatuje na mwd, AB sa poprostu za wolne
PS2
Tak czy inaczej przygotuj sie na strate 1-2 shipow niestety, troche zajmuje dojscie do wprawy, osobiscie latalem Gallante na blasterach, ale watpie zeby roznilo sie to duzo od minmtara na AC