Shadhun_ napisał(a):
Za to właśnie kocha sie piłkę.
Ktoś tu kiedyś pisał że ze słabiaków żaden trener nie zrobi dobrych piłkarzy, miałem już wcześniej odpisać ale akurat teraz będzie to na czasie : Nie, nie da sie zrobić wielkich piłkarzy, ale da sie skonstruować dobry zespół, opierając sie na przeciętnych piłkarzach. Wielokrotnie pokazywali to wielcy trenerzy jak chociażby rodak Ben'a - Hiddink. Czy Ben jest wielkim trenerem ?, chyba za szybko by to powiedzieć , ale to co różniło ten zespół który dzisiaj widzieliśmy od tego który oglądaliśmy ostatnio to wielka wola walki i świetna organizacja taktyczna, za jedno i drugie odpowiada trener.
Oglądając ten mecz przyszła mi do głowy myśl że tak ładnie grającego zespołu polskiego nie widziałem od Olimpiady w 1992. Coś w tym jest.
Jedna jaskolka wiosny nie czyni... Portugalia miala prawo miec slabszy wystep, Polska miala miec prawo zagrac mecz ponad przecietnosc. Mi sie nie wydaje, ze Leo nagle zbuffowal pilkarzy i teraz beda kolejno kosic wszystkich z czolowki europejskiej i swiatowej, mam przeczucie, ze to tylko takie jednorazowe zwyciestwo, chcialbym sie mylic, bo dzisiejszy mecz ogladalo sie bardzo przyjemnie, aby wiecej takich niespodzianek.