gtainstall napisał(a):
Cytuj:
Mój grind z L2 zamienił się na ochotę do nauki ;p potrafię po 10 godzin się uczyć hrhrh dzień w dzień
A tu N/C & zal.ru
edukację zakończyłem ponad pół roku temu, uczę się aby zwiększyć swoje kwalifikację. Co jest dla ciebie dobre na zal.ru czy NC? Marny z ciebie prowokator.
Arkadek - powiedzmy sobie to że robisz to co chcesz w eve, kiedy chcesz, jak chcesz
. Co mi się podoba ... na pewno full loot... czyli jak giniesz niszczy się twój statek(można mieć zapasowe i częsci więc to nie jest end game, po prostu strata kasy), więc wszystko co się robi ponosi za sobą odpowiedzialność. Nie oznacza to jednak że nie ma praw, ogólnie są trzy części kosmosu, safe imperium( sektory 1-0.5) teren zabaw troskliwych misi, jezeli ktos Cie zaatakuje, pojawia się armia NPC'ów i robią z gościa miazgę:). 0.4-0.1 - "low sec" imperium, nie ma tej armii npców ale jest dużo wieżyczek oraz innego latajstwa w kosmosie co broni dupe przed graczami piratami[oraz występują stacje]. I istnieją systemy 0.0 w których prawo stanowi gracz, korporacje zajmują sektory, władają rzeczywiście kosmosem. Praktycznie nie ma tam stacji kosmicznych(npcowskich), tylko gdzieś w głębi ukryte stacje graczy, (kwestia zbudowania stacji to duża kwota więc dla paru/parunastu osób conajmniej). To w eve najbardziej mi się podoba, możesz być kimś albo niczym w ciągu krótkiego czasu. EVE jest jednak dość specyficzne i nie dla każdego tak ujmę. Krótko mówiąc co w eve jest dobre , system skilli, pvp, system zarobku, polityka (władanie sektorami 0.0 ale na tym sie ine znam zbyt dobrze).
P.S zresztą multum możliwości rozwoju, można być górnikiem, producentem, wynalazcą(nie wiem jak to działa), "mission runnerem(są misje od npc które mozna robić dla kasy), wojownikiem, piratem (takim prawdziwym korsarzem napadającym barki innych graczy
) ), oraz wiele innych możliwości, a najlepsze jest to że każdy może mieć wszystkie skille, kwestia treningu. Nawet nowy gracz może być dobry w pvp, kwestia specjalizacji w jednym/dwóch statkach to około 3-4 miesięcy(na praktycznie najlepszy stuff dla niego) więc nie jest tak źle. Zresztą wyuczone skille na ten jeden statek często pokrywają się ze skillami na inny.
Pozdra
Sylvian napisał(a):
OL jeszcze tego brakowało, żęby w eve boty były jak tam ustawiasz macro i idziesz spać
Tak tyle że w sektorach o wysokim security możesz tak robić, gdzie kasa jest żałośnie niska z kopania(bo tylko to sie chyba da makrować) natomiast w niższych sektorach musisz być non stop przy grze i ine robi się tego samemu, bo są liczne zagrożenia, chociażby gracze piraci, npcowi piraci. Kasa z tego taka... że nie warta uwagi przy ryzykowaniu straty konta.
Dla przykładu dostałem ofertę aby przewozić gościa urobek, 10m za 2-3 godziny roboty. Jeżeli bym puszczał makro to byłoby hmmm 4-5m za cała noc.