Xanth WOW!Dawno takich bzdur na temat Ami nie czytałem
Cytuj:
Chyba, ze piszesz o PPC, ale to juz nie Amiga, tylko jakis np. Pegasos (czy tez AmigaOne, co ma z Amiga wspolna tylko nazwe) z nadal nieistniejacym WB4 (o MorphOS wole nie wspominac)
To powiedz mi co jest dla ciebie Amigą skoro za takową uważasz peceta z winuae?Czy MAC z procesorem Intela i OS X to już też nie MAC?
Podobnie jak pecety ewoluowały od 286 do dzisiejszych Pentium 4,tak Amiga od 68k do PPC.To chyba dosyć naturalne zjawisko!?
Cytuj:
Tak, AOS4 na AmigaOne sie pojawil, zaden inny
Napewno nie wyjdzie na gołą A500 czy nawet 4000.Wiesz z jakiego powodu?Ano z tego samego co nie ma Visty na 286 czy Pentium 1.Jednak sprawa klasyków dopalonych PPC jest jeszcze nie przesądzona.
Cytuj:
Na upartego moze sie da go odpalic na Amidze z karta PPC
Nie wiem jak final ale wersje beta chodziły klasykach PPC.
Cytuj:
Bo ten sprzet jest przestarzaly od conajmniej 10 lat...
Dlatego właśnie zwykłym tokiem ewolucji sprzętowej powstała A One czy Peg,które wbrew twojej subiektywnej opinii mają wiele wspólnego z klasyczną Ami.
Cytuj:
...a od ~5 lat nikt juz ani nic z tym nie robi, ani nie pisze nowego softu
Odnośnie sprzętu to fakt że zbyt wiele się nie dzieje,co nie znaczy że wogóle.Słyszałeś o czymś takim jak Dragon?Za to oprogramowanie rozwija się cały czas,o czym jako użytkownik WinUAE z pirackim OS 3.9
powinieneś dokładnie wiedzieć.
Cytuj:
Oraz w postaci systemow MorphOS i AOS4 (ktore sa TYLKO na PPC, pierwszy na Pegasosa, drugi na A1).
Mała poprawka:MorphOS działa również na klasykach z PPC.
Cytuj:
Bo nawet zeby odpalic jakikolwiek soft pod 680xx, to musisz posilkowac sie emulatorem.
Nie musisz się niczym posiłkować ponieważ emulator wkompilowany jest w jądro systemu i programy napisane dla 68k instalujesz i odpalasz tak jak na WB 3.x.