Czy ma ktoś z was taką klawiaturkę jak Logitech G15. Skuszony opisem i referencjami kupiłem ją, specjalnie pod Lineage 2, aby sobie wykożystać definiowalne klawisze funkcyjne G1 do G18. Dla mnie 12 klawiszy funkcyjnych to za mało, a zabawa w trzy paski i klikanie ich myszką nie wchodzi w grę jak trzeba jeszcze chodzić postacią.
A teraz mały opis jak działają makra w Logitech G15.
Tworzę sobie makro pod klawisz G1. W makro ustawiam sekwencyjne "wywoływanie" następujących klawiszy:
Ctrl+P, Alt+S, klawisz "2", potem "-", potem "4", "Enter".
Brawo! Mając otwarty 10-cio stronicowy plik w Word wciskam klawisz G1 i... zaczyna mi drukować strony 2-4. Działa
Mój pomysł na makro pod L2:
klawisz G2, "wciska" następującą sekwencję klawiszy:
"C" "r" "y" "s" "t"
i tak dalej aż będzie całe zdanie:
"Crystals: A-B-C-D | SSC, SSD", a na końcu makro "wciśnie" Enter.
Brawo! Właśnie zrobił się opis private store.
Inny przykład makra:
F1, wait 1s, F2, wait 1s, F3, wait 1s...
Z tym, że takie to se można w L2 tworzyć, więc średnio przydatne.
Inne makro:
"/target killer <enter> Alt+F1 F1"
Które targetuje osobę, zmienia pasek skilli na piewszy i odpala makro, które mam zdefiniowane pod klawiszem F1 (zestaw nuków).
No i tu jest zonk. Bo te makra uruchamiane w Word działają. Znaczy się pierwsze wpisuje mi linikę tekstu "Crystals: A-B-C-D | SSC, SSD" i przechodzi do następnego wiersza.
Drugie otwiera helpa Worda, itp.
Trzecie wypisuje tekst "/target killer" przechodzi do kolejnej linii...
Ale w Lineage 2 te makra nie działają. Znaczy się nic się nie dzieje.
Może ktoś mi coś doradzić? Może jakieś sterowniki, profile pod grę czy co innego? Gdzieś czytałem, że są właśnie tworzone pforile do różnych gier pod tą klawiaturę.
Jestem trochę zawiedziony zakupem, bo narazie jedyne w czym jest lepsza ta klawiatura od każdej innej to to, że w nocy fajnie podświetla klawisze i można grać po ciemku, a na wyświetlaczu LCD przy odpalonym Frapsie widać czas nagrania i inne takie. No ale to jest pikuś w porównaniu z tym co chciałem z tej klawiatury wycisnąć