Powiem tak, bez zaglądania na forum i do przewodnika gra jest cięzka do przejscia. Ja się nauczyłem robić "specjalne" eliksiry pod koniec praktycznie, mówie o odmianach rubedo, albedo, nigredo.
Zobaczyć na ekranie jak wiedzmin tańczy z mieczem w 4 serii ataku, zobaczyć jak ogluszony przeciniwk ginie od finishera .. dla tego warto, zobaczyć jak działa wiedzmiński elksir zamieć w virtual world, pricless.
Gdyby nie :
1. ograniczenia fabuly i pola gry do okreslonych lokacji, np po wejsciu do wyzimy nie mozna z niej wyjsc do startowej wioski. Nie mozna np jechac do innej wioski, tropic inne monsterki itp, tak by przystapic do finalwej walki na 100% rozwoju postaci.
2. Brak systemu wymiany talentów, do konca dostaje ise brazowe, pod koniec mozna je pakowac tylko w znaki ktorych sie nie uzywa a srebrnych i zlotych mało ...
3. Niektore zadania są całkiem idiotyczne, np to z aktu II gdzie dostajemy nagrode 1000 orenow za zadanie ktore nas kosztuje 1500 orenow w postaci lapowek i innych kosztow ukrytych.
4. bezsensowny system "ekwipunku", mozna trzymac w sakwie 5000 bochenkow, ale juz nie mozna trzymac trofeum lub miecza/innej broni
5. bezsensowny spawn w akcie 3-5 utopcow, topielcow i innych "slabych" przeciwnikow, daja 1 PD, gina przy 1 ataku gryfa, trzeba czekac az podejda, martwe cialka przykrywaja potrzebne martwe cialka ...
6. Obrazenia od kwasu, ponoc doswiadcozny wiedzmin umie unikac wybuchajacych zdechlych pijawko stforkow ...
7. w akcie 3 nie udalo mi sie zebrac 5 kosci gravierow, a w akcie 5 bruxy spawnuja sie kazdej nocy ...
8 w akcie 5 zaatakowaly mnie 2 named stforki jednoczesnie, a moglem miec tylko 1 trofeum ...
Z drugiej strony ... :
1. Scena walki na końcu powala na kolana.
2. Scena gdzie Geralt otrzymuje dar od boginki powala na kolana.
3. Dialogi, niektore porpostu trzeba uslyszec ...
4. Niektóe sceny, i dialogi zerżniętę z książki, a niektóre poprostu miod, typu Jaskra śpiewajacego Celinę
5. Generalnie warto, pozycja ma sporą wartość rozrywkową, gdyby nie mankamnety ktore mi nie bardzo pasują, ale to wynika z długiego grania w mmorpg gdzie poprostu nie ma AZ takich ograniczeń.
Na koniec, chętnie bym pograł w wersję mmorpg tej gry, jeśli świat został by dopracowany.